REBETICORE

Χώρος:Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Κύπρου 91Α & Σικίνου, Κυψέλη
Τηλέφωνο:2130040496
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Τρίτη 13.02.2024
έως Τρίτη 13.02.2024
Έχει Λήξει!
Αθήνα  8€  

Τάσος Στάμου: ακουστικό μπουζούκι / ηλεκτρικό μπουζούκι / synth bouzouki

Στέφανος Χυτήρης: κρουστά

Πάνος Χαραλάμπους: performance

Καινούργιο σχέδιο του Τάσου Στάμου στα χνάρια του “DAD” (Discrepant 2019) και του ντουέτου που σχημάτισε με τον Θοδωρή Ζιάρκα (“ΑΜΑΝ!!!”, Discrepant/ Sucata Tapes, 2018, 2019), το “Rebeticore” δοκιμάζει, αποδομεί και αναδομεί τη ρεμπέτικη φόρμα, μεταξύ punk θορύβου και ηλεκτροακουστικής μουσικής, αναδεικνύοντας τα υπερβατικά στοιχεία που χάνει συνήθως στις πιο καθιερωμένες της ερμηνείες.

Ο ήχος του μπουζουκιού, ακουστικός ή διαθλασμένος με ηλεκτρονικά μέσα και θορυβώδη αφαιρετικά ταξίμια, παράδοξα χορικά και αστικά ηχοτοπία, δημιουργεί ένα ηχητικό δρώμενο μέσα στο οποίο η σύγχρονη έκφραση τροφοδοτεί μια νέα ανάγνωση. Το εγχείρημα συντροφεύουν ο κρουστός και αυτοσχεδιαστής Στέφανος Χυτήρης και ο εικαστικός και ηχητικός καλλιτέχνης Πάνος Χαραλάμπους.

Ο Τάσος Στάμου είναι συνθέτης σύγχρονης ηλεκτροακουστικής μουσικής και αυτοσχεδιαστής. Η μετοίκησή του στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν από μια δεκαετία μορφοποίησε τη μουσική του προς την αφομοίωση νέων πρωτοποριακών ρευμάτων και προς την αναζήτηση μιας φαντασιακής και νοσταλγικής ελληνικότητας. Τα τελευταία χρόνια, στρέφεται όλο και περισσότερο προς την σύμπτυξη αυτών των δύο τάσεων, μέσα από μια μουσική τριλογία ηλεκτροακουστικής μουσικής επηρεασμένης από την ελληνική μουσική παράδοση (Musique Con Crete / DAD / Antiqua Graecia). Το βιογραφικό του αριθμεί πάνω από 300 ζωντανές παρουσιάσεις και ηχογραφήσεις. Έχει συνεργαστεί με πλήθος μουσικών από τον χώρο του αυτοσχεδιασμού και της εξερευνητικής μουσικής (Adam Bohman, Anna Homler, Steve Beresford, Sharon Gal, Mike Cooper, κ.ά).

www.tasosstamou.com

Ο Πάνος Χαραλάμπους είναι γνωστός για έργα εμπνευσμένα τόσο από την προσωπική του όσο και από την νεοελληνική λαϊκή ιστορία. Πήρε μέρος το 2019 στη Μπιενάλε της Βενετίας με το έργο “Ένας Αϊτός καθότανε”. Έχει εργαστεί ως διδάσκων και πρύτανης στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.

www.panoscharalambous.com

Ο ντράμερ Στέφανος Χυτήρης μεγάλωσε στην Αθήνα και ολοκλήρωσε τις μουσικές του σπουδές στην Αμερική. Έχει συμμετάσχει σε πολλά σχήματα της αυτοσχεδιαστικής σκηνής της Νέας Υόρκης, αναπτύσσοντας παράλληλα προσωπικές δουλειές, σε συνεργασία με τον Bram De Looze, τον Luca Rosenfeld, τον Daniel Carter, την Ingrid Laubrock, τον Todd Neufeld, τον Pascal Niggenkemper, τον Billy Mintz ή τον Tony Malaby. Με παραγωγό τον ντράμερ Michael Carvin, το Flux Project–Pyr|n (2014 ) είναι ο πρώτος του δίσκος. Τον Μάρτιο του 2017, κυκλοφόρησε μ’ ένα επταμελές μουσικό σχήμα το άλμπουμ Egata, όπου τα όργανα συναντιούνται σε συγκεκριμένες τονικότητες, με σύντομες διακεκομμένες φράσεις και συντονισμένες εξάρσεις.

www.stephanoschytiris.com



 
Κάντε Like το psixagogia.gr

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων - Δείτε επίσης