Δεκαήμερο ελληνικής τζαζ

Χώρος:Half note jazz club ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Τριβωνιανού 17 Μετς
Τηλέφωνο:210-9213360
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Πέμπτη 19.04.2012
έως Κυριακή 29.04.2012
Έχει Λήξει!
Αθήνα  Γενική είσοδος (χωρίς ποτό): 15 ευρώ | φοιτητικό: 10 ευρώ 
Yiorgos Psihoyios Trio & Guests: The Art of Melancholy 19 & 20 Απριλίου
Ο μοναδικός πιανίστας, συνθέτης και αυτοσχεδιαστής Γιώργος Ψυχογιός μαζί με τους Σεραφείμ Μπέλλο στα τύμπανα και Περικλή Τριβόλη στο κοντραμπάσο, σε δυο μοναδικές βραδιές, στις 19 και 20 Απριλίου, στην πιο αγαπημένη jazz σκηνή της πόλης, στο Half Note Jazz Club. Δυο αναπάντεχες παραστάσεις, από έναν ανεπανάληπτο μουσικό που θα έχουμε τη χαρά να τον ακούσουμε και στο πιάνο και στο ακορντεόν (άλλο ένα όργανο που αγαπάει πολύ και το χειρίζεται ως δεξιοτέχνης) μαζί με εξαιρετικούς συνοδοιπόρους!



BLUES BUG 21 & 22 Απριλίου
Έπειτα από εκατοντάδες live εμφανίσεις, που έχουν όλες συνοδευτεί από λίτρα ιδρώτα, και τρεις εξαιρετικά καλοδουλεμένους δίσκους, οι Blues Bug έχουν με τον ρυθμό τους κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου funk συγκροτήματος της χώρας. Το σχήμα κάνει την εμφάνισή του τον Ιούνιο του 1990 και σε μικρό χρονικό διάστημα γίνεται γνωστό για την ποιότητα της δουλειάς του. Ο πολύ δεμένος ήχος του, το πλούσιο ρεπερτόριο (συνδυασμός rhythm & blues, soul, funk, acid jazz), η ζωντανή σκηνική παρουσία τους, είναι τα κύρια στοιχεία που τους καταξίωσαν σαν μια από τις καλύτερες μπάντες του είδους της και τους χάρισαν την ευρεία αποδοχή του κοινού.

Φένια Παπαδόδημα & Delos Project 24 & 25 Απριλίου
Η πολυτάλαντη Φένια Παπαδοδημα, ηθοποιός, σκηνοθέτης και τραγουδίστρια εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Half Note και παρουσιάζει το νέο της project Delos βασισμένο σε δικά της τραγούδια. Η Φένια Παπαδόδημα εμπνεύστηκε το Photini’s Delos από τα μουσικά τοπία της Ανατολής και της Δύσης. Στοιχεία αφρικάνικης, ινδικής και παραδοσιακής ελληνικής μουσικής συνοδεύουν αρμονικά αγγλικούς, γαλλικούς και ελληνικούς στίχους. Τα έντονα αρώματα της Ανατολής αναδεικνύονται μέσα από την πρόσμειξή τους με το συναίσθημα των αφρικάνικων μπλουζ, του γκόσπελ και του afrobeat. Οι στίχοι μας μιλούν για την εμπειρία του χρόνου.

ALEKOS VRETOS QUARTET 26 & 27 Απριλίου
Ο ουτίστας Αλέκος Βρέτος που γνωρίζει πολύ καλά την τζαζ παρουσιάζει στο Half Note ένα κράμα αραβικής, jazz, και latin μουσικής με μεγάλες δόσεις αυτοσχεδιασμού. Η κυριαρχία των μουσικών σχημάτων και του αυτοσχεδιασμού ενισχύονται από την άμεση συνεργασία των μουσικών επί σκηνής. Το αποτέλεσμα είναι μια εκρηκτική ατμοσφαιρα αποτελούμενη από τον ρυθμό της ζωής. Τον ρυθμό που όλοι οι ανθρωποι έχουμε μέσα μας. Ο Αλέκος Βρέτος φροντίζει να δίνει μεγάλη ελευθερία στους συνεργάτες του διότι πιστεύει ακράδαντα στην έμφυτη ανάγκη των ανθρώπων για μουσική.

TAKIS BARBERIS GROUP 28 & 29 Απριλίου
Ο κιθαρίστας και συνθέτης Τάκης Μπαρμπέρης ανήκει στη γενιά των μουσικών που είχαν την τύχη να κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε μια σημαδιακή περίοδο, στο σταυροδρόμι της ελληνικής τζαζ, την δεκαετία του ’80, με συμμετοχές σε γνωστά ελληνικά τζαζ συγκροτήματα της εποχής όπως το Jazz Fusion Quintet αλλά και το ιστορικό συγκρότημα Iskra, η.. «Εθνική Ελλάδος της Τζαζ» (David Lynch, Γιώργος Φακανάς, Τάκης Φαραζής, Τάκης Μπαρμπέρης, Νίκος Τουλιάτος, Λεωνίδας Πλιάτσικας) και στη συνέχεια όλη τη δεκεατία του ’90 με δικά του μουσικά σχήματα όπου συμμετείχαν αρκετοί αξιόλογοι μουσικοί (Γιώργος Κοντραφούρης, Τάκης Πατερέλης, Γιάννης Βασσάλος, Γιώτης Κιουρτσόγλου, κ.α). 
Κάντε Like το psixagogia.gr

Half note jazz club - Δείτε επίσης