Haig Yazdjian & guests live στο Cine Studio

Χώρος:Cine Studio live ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Λ.Ικάρου και Λ. Ηροδότου, Ηράκλειο
Τηλέφωνο:2810241214
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Πέμπτη 29.11.2012
έως Πέμπτη 29.11.2012
Έχει Λήξει!
Ηράκλειο  Γενική Είσοδος: 7 ευρώ 
Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου το CineStudio φιλοξενεί έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς της ελληνικής world-jazz σκηνής τον Haig Yazdjian. Μαζί του η Μαρία Φασουλάκη(τραγούδι), ο Μανώλης Κανακάκης (Κανονάκι) και ο Γιάννης Παπατζανής (Κρουστά).



Έχοντας ως αφετηρία το ιδιαίτερο συνθετικό του ύφος και το μοναδικό ήχο από το ούτι, ο Χάικ τα τελευταία έξι χρόνια, μέσα από τις ζωντανές εμφανίσεις του, τη συνεργασία του με διεθνούς φήμης μουσικούς αλλά και τον πειραματισμό του σε νέους τρόπους έκφρασης όπως το ηλεκτρικό ούτι, καταγράφει μια ενδιαφέρουσα μουσική πορεία γεμάτη μελωδία και δεξιοτεχνία.



Ο Χάικ Γιαζιτζιάν, γεννημένος στη Συρία από γονείς Αρμένιους, ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1980. Είναι παράξενο, αλλά όντας στην Ελλάδα ανακάλυψε τα σαγηνευτικά στοιχεία της ανατολίτικης μουσικής και βρήκε στο ούτι τον δρόμο να εκφράσει τις μουσικές του αναζητήσεις. Σύντομα έγινε γνωστός τόσο ως σολίστας στο ούτι όσο και ως δεξιοτέχνης ερμηνευτής που συγκινεί με την εκφραστική αμεσότητα της φωνής του.



Μετά από τέσσερις προσωπικούς δίσκους και πολλές συμμετοχές σε δισκογραφίες άλλων καλλιτεχνών, το 2007 έρχεται στην κυκλοφορία το πρώτο στούντιο άλμπουμ του Χάικ Γιαζιτζιάν, με τον τίτλο Amalur. Amalur στη γλώσσα των Βάσκων σημαίνει «Μάνα Γη». O Χάικ, ένας πολίτης του κόσμου αισθάνεται πως ο ήχος της λέξης Amalur «χτυπά» στον ίδιο ρυθμό με τη μουσική του.



Ο Χάικ Γιαζιτζιάν έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές καθώς και με σολίστες διεθνούς κύρους. Μεταξύ αυτών, με τον Νίκο Ξυδάκη, τη Ελευθερία Αρβανιτάκη, τη Μαρία Φαραντούρη, τη Δήμητρα Γαλάνη, την Έλλη Πασπαλά, την Έλενη Βιτάλη, την Loreenna McKennitt, τον David Lynch, τον Dave Spilain, τον Omar Faruk Tekbilek, τον Djivan Gasparyan, τον Theodossii Spassov και τον Glen Velez.
Κάντε Like το psixagogia.gr

Cine Studio live - Δείτε επίσης