ΒΙΡΑ ΤΙΣ ΑΓΚΥΡΕΣ

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Παρασκευή 02.02.2024
έως Κυριακή 25.02.2024
Έχει Λήξει!
Θεσσαλονίκη  Aπό 6€  

«Βίρα τις άγκυρες»
των Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Σκηνοθεσία: Αστέριος Πελτέκης

Πρεμιέρα: Κυριακή 17/12/2023

Με αφορμή τα 130 χρόνια επιθεώρησης, το Βίρα τις άγκυρες είναι μια αναδρομή στο θεατρικό είδος της Επιθεώρησης, όπως αποτυπώνεται μέσα από την οξυδερκή ματιά των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα. Το έργο ανέβηκε το 1997 από το Εθνικό Θέατρο με σκοπό να αποδοθεί ένας φόρος τιμής στο παρεξηγημένο αυτό θεατρικό είδος.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες

Εγγραφείτε στο Newsletter του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για να λαμβάνετε τις εβδομαδιαίες ενημερώσεις μας αλλά και προνόμια προς τους σταθερούς θεατές μας, συμπληρώνοντας το email και το ονοματεπώνυμό σας στον παρακάτω σύνδεσμο.

Φόρμα εγγραφής Newsletter

Εκκινώντας από το 1894 και την πρώτη καταγεγραμμένη ελληνική επιθεώρηση Λίγο απ’ όλα, οι δύο συγγραφείς μας ταξιδεύουν στον χρόνο, μας μεταφέρουν στον λαμπερό κόσμο της Επιθεώρησης, παρουσιάζοντας τη μάχη επιβίωσης που έδιναν οι ηθοποιοί και οι συντελεστές της, με φόντο σημαντικά ιστορικά γεγονότα της εποχής.

Αντλώντας υλικό από αυτοβιογραφίες μεγάλων πρωταγωνιστριών της εποχής, όπως η Σπεράντζα Βρανά, η Άννα Καλουτά, η Μαρίκα Νέζερ, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, και συνδυάζοντάς το με βιογραφικά στοιχεία μεγάλων κυριών του θεάτρου αλλά και με αφηγήσεις ή φήμες που κυκλοφορούσαν στον θεατρικό χώρο, οι δύο συγγραφείς συνέθεσαν τα βασικά πρόσωπα του έργου μέσα από «υπαρκτά υλικά».

Με νοσταλγική ατμόσφαιρα αλλά και με πολύ χιούμορ, το Βίρα τις άγκυρες είναι μια μυθοπλασία εμπνευσμένη από την ιστορία του τόπου, που συνδυάζει μουσική, χορό και τραγούδι σε ένα μοναδικό εγχείρημα, που αγαπήθηκε από το κοινό από την πρώτη του παρουσίαση.

Ώρες παραστάσεων

Τετάρτη: 18.30

Πέμπτη - Παρασκευή - Σάββατο: 20.30

Κυριακή: 18.30

Διάρκεια παράστασης: 3 ώρες και 25 λεπτά (με διάλειμμα 15 λεπτών) 


Κάντε Like το psixagogia.gr