ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ "ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ"

ΠόληΕναρξηΛήξηΧώροςΔιεύθυνσηΤηλέφωνο 
Ηράκλειο31/7/20131/8/2013ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ»Πλατεία Κύπρου2810-399211 
Χανιά29/7/201330/7/2013Θέατρο Ανατολικής ΤάφρουΝικηφόρου Φωκά2821 034200 
Τιμή  



Η θρυλική ζωή του Μίκη Θεοδωράκη, του μεγαλύτερου εν ζωή μύθου της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας, μεταφέρεται ως υπερθέαμα στο Κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης στο Ηράκλειο.


Ένα συγκλονιστικό ταξίδι στο χρόνο της νεότερης Ελλάδας. Μια σπάνια εμπειρία. Η Ελλάδα "ταξιδεύει" από το 1922 μέχρι τo παρόν, μέσα από τη ζωή, τις μουσικές και τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.


Η ζωή του Μίκη Θεοδωράκη, αποκαλυπτική και παρούσα, συνοδεύει και συνοδεύεται από τα σημαντικότερα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα του αιώνα που πέρασε. Μικρασιατική καταστροφή, δικτατορία του Μεταξά, Κατοχή, Δεκεμβριανά, Εμφύλιος, Εξορίες, "άνοιξη της δεκαετίας του `60", δικτατορία, Μεταπολίτευση.


Η συνάντηση του Μίκη Θεοδωράκη με τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του σύγχρονου πολιτισμού. Χατζιδάκις, Ελύτης, Ρίτσος, Σεφέρης, Αναγνωστάκης, Γκάτσος, Λειβαδίτης, Κατσαρός, Σαββίδης, Χιώτης, Κατράκης και δεκάδες άλλοι.


Από τη γενέτειρά του Χίο, μέχρι την απογείωση στην παγκόσμια αναγνώριση και καταξίωση, ο Μίκης Θεοδωράκης έζησε μια ζωή μυθική και περιπετειώδη... Φύση ανυπότακτη, άρρηκτα δεμένη με την έμπνευση και τη δημιουργία, ο Θεοδωράκης παραμένει ένα σπάνιο φαινόμενο δημιουργού που το έργο του φτάνει στο μέλλον κάθε εποχής.


Περισσότερα από 50 τραγούδια - σταθμοί του Μίκη Θεοδωράκη, συνδέονται με την ιστορία της νεότερης Ελλάδας, σε μια παράσταση όπου συνυπάρχουν το θέατρο, ο χορός, η μουσική, ο κινηματογράφος. Από τους Λιποτάκτες στον Επιτάφιο, από το Άξιον Εστί μέχρι τη Ρωμιοσύνη και το Canto General, ο Θεοδωράκης δημιουργεί και καθορίζει την ανανέωση του ελληνικού τραγουδιού. Τα τραγούδια του γίνονται επιθυμία, κτήμα και ανάγκη ενός ολόκληρου λαού.


Συντελεστές:

Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης

Σκηνικό: Γιώργος Πάτσας

Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκόρου

Χορογραφίες: Αποστολία Παπαδάκη

Ενορχηστρώσεις: Γιάννης Παπαζαχαριάκης

Παραγωγή: Μιχάλης Αδάμ


Παίζουν: Γρηγόρης Βαλτινός, Φιλαρέτη Κομνηνού, Άρης Λεμπεσόπουλος, Ελισάβετ Μουτάφη, Χρήστος Πλαινής, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Κώστας Βελέτζας, Νατάσα Ζαγκλή, Κωνσταντίνος Φάμης, Γιάννης Μαθές, Ειρήνη Κυρμιζάκη, Τζωρτζίνα Παλαιοθοδώρου, Έρικα Μπίγιου, Πηνελόπη Σεργουνιώτη, Μαρία Γεροδήμου, Ηρακλής Κωστάκης, Ίρις Μαρά, Γιώργος Νούσης, Ευθύμης Μπαλαγιάννης, Γιάννης Σοφολογής, Παναγιώτης Γουρζουλίδης, Βασίλης Ζώης, Ελεάννα Φινοκαλιώτη, Ελένη Βαΐτσου κ.ά.


Τραγουδούν: Κώστας Μακεδόνας, Γιώτα Νέγκα, Κώστας Θωμαΐδης κ.ά.
Κάντε Like το psixagogia.gr

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» - Δείτε επίσης

 

Θέατρο Ανατολικής Τάφρου - Δείτε επίσης