Play it again, Sam (πρώην «Ωραίος & Σέξι»)

Χώρος:Faust ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Καλαμιώτου 11 & Αθηναϊδος 12
Τηλέφωνο:2103234095
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Τετάρτη 07.02.2024
έως Πέμπτη 21.03.2024
Έχει Λήξει!
Αθήνα  Aπό 14€  

Nέα Υόρκη 1969. Ο νευρωτικός, παράξενος και αδέξιος κριτικός κινηματογράφου Άλλαν Φέλιξ, προσπαθώντας να ξεπεράσει το πρόφατο διαζύγιό του, φαντάζεται τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ να ζωντανεύει μέσα από τα πόστερ της ταινίας Καζαμπλάνκα και να τον συμβουλεύει. Καταφεύγει στο φιλικό του ζευγάρι, τον Ντικ και την Λίντα, οι οποίοι τον βοηθούν κανονίζοντας του ραντεβού με διάφορες γυναίκες. Οι απανωτές αποτυχημένες προσπάθειες τον κάνουν να φαντασιώνεται διάφορα ερωτικά σενάρια ακόμα και με τη γυναίκα του καλύτερου του φίλου.
Ο αδέξιος Άλλαν Φέλιξ, η πρώην του Νάνσυ, ο καλύτερος του φίλος Ντικ, η γυναίκα του Λίντα, 7 ατυχέστατες γυναίκες και ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ σας περιμένουν για να αναφωνήσετε κι εσείς στον πιανίστα “Play it again, Sam”!


Λίγα Λόγια για το Έργο
Λίγοι θυμούνται πλέον πώς ο Woody Allen εκτός από σκηνοθέτης και σεναριογράφος έχει υπάρξει και επιτυχημένος θεατρικός συγγραφέας. Το Play it Again Sam, το δεύτερο θεατρικό του έργο, ανέβηκε στο Broadway με πρωταγωνιστή τον ίδιο στον ρόλο του Άλλαν και την Diane Keaton στον ρόλο της Λίντα. Έπειτα από την μεγάλη επιτυχία (453 παραστάσεις και 3 βραβεία TONY) του θεατρικού έργου που τον καθιέρωσε ως κωμική, νευρωτική περσόνα, ο Woody Allen το διασκευάζει για την μεγάλη οθόνη με σκηνοθέτη τον Herbert Ross. Στην Ελλάδα η ταινία προβάλεται με τον τίτλο «Ωραίος και Σέξυ».
Πέρα από τις κωμικές και πανέξυπνες ατάκες το Play it Again, Sam είναι ένα έργο πολύ ρομαντικό, με πολλές αναφορές στις χρυσές εποχές του κινηματογράφου. Ο Άλλαν Φέλιξ θυμίζει σε όλους μας τα πρώτα μας ραντεβού, όταν η έλλειψη ερωτικών εμπειριών μας έκανε αδέξιους και ανασφαλείς. Επίσης, ποιος από εμάς δεν πέρασε ώρες να φαντάζεται τις αγαπημένες του ταινίες και πώς θα μπορούσε αυτή η φαντασία να γίνει πραγματικόητα στη ζωή μας;

Άλλαν
Άραγε είχε ποτέ οργασμό στα δυο χρόνια γάμου μας ή λες να υποκρινόταν εκείνη τη μια φορά;
Στον γάμο μπορεί να νιώθεις πολύ μόνος. Αλλά όχι τόσο μόνος όσο μόνος νιώθω τώρα που είμαι μόνος.
Νάνσυ
Δεν αντέχω τον γάμο. Νιώθω ότι με πνιγείς. Νομίζω δεν σε συμπαθώ κιόλας, και σίγουρα δεν σε γουστάρω σεξουαλικά. Εντάξει τώρα, μην το πάρεις προσωπικά!
Μπόγκαρτ
Άκου τη συμβουλή μου μικρέ και ξέχνα αυτές τις κυριλέ σχέσεις. Ο κόσμος είναι γεμάτος γυναίκες. Λίγο να σφυρίξεις έρχονται. 


Κάντε Like το psixagogia.gr

Faust - Δείτε επίσης