Η Ιλιάδα στο Ρέθυμνο

Χώρος:Ο κήπος του Αλή Βαφή ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Τζάνε Μπουνιαλή 65, Πεταλάδικα 74100
Τηλέφωνο:2831023238
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Σάββατο 27.10.2012
έως Παρασκευή 02.11.2012
Έχει Λήξει!
Ρέθυμνο  Ελεύθερη 
Ο σύλλογος ‘Φίλοι του Αμαρίου’, που ξεκίνησε ως ιδέα στην κουβέντα δυο παραμυθάδων, αποτελεί σήμερα μια δυναμική ομάδα ανθρώπων που νοιάζονται για το Αμάρι και συμβάλλουν στην άνθισή του με διάφορους τρόπους, μεταξύ των οποίων είναι η στήριξη τοπικών πολιτιστικών φορέων, η διοργάνωση Φεστιβάλ Ιστοριών, Μύθων και Παραμυθιών και η ανάπτυξη ενός Διεθνούς Κέντρου Αφήγησης στο Αμάρι.



Φέτος το φθινόπωρο, η δραστηριότητα του Συλλόγου συνεχίζεται με ένα αφιέρωμα στα Ομηρικά έπη: από τις 27 Οκτώβρη έως 2 Νοέμβρη οι διεθνούς φήμης αφηγητές και συγγραφείς Χιου Λάπτον και Ντάνιελ Μόρντεν θα διευθύνουν ένα εργαστήρι για την αφήγηση της ιστορίας του Οδυσσέα· το πρόγραμμα του εργαστηρίου περιλαμβάνει και τη ζωντανή αφήγηση της Ιλιάδας στα αγγλικά από τους δύο καλλιτέχνες τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 7:00μμ στον Κήπο του Αλή Βαφή (Τζάνε Μπουνιαλή 65, Πεταλάδικα) στο Ρέθυμνο, με δωρεάν είσοδο. Οι Χιου Λάπτον και Ντάνιελ Μόρντεν έχουν ασχοληθεί με την αφήγηση των Ομηρικών επών για περισσότερα από 15 χρόνια, με παραστάσεις σε Ευρώπη και Αμερική, με μεγάλη απήχηση σε κοινό και κριτικούς. Το 2006 έλαβαν βραβείο από το Σύλλογο Κλασσικών, τον μεγαλύτερο σύλλογο στη Μ. Βρετανία που ασχολείται με τη μελέτη και διάδοση της κλασικής παιδείας και πολιτισμού, για τη «Σημαντικότερη συνεισφορά στην κατανόηση των Κλασικών από το ευρύ κοινό». Οι Φίλοι του Αμαρίου είναι περήφανοι για τη συμμετοχή αυτών των τόσο αξιόλογων αφηγητών στις δραστηριότητες του Συλλόγου και προσκαλούν όλους να παρακολουθήσουν την σπουδαία παράσταση της Ιλιάδας στο Ρέθυμνο.



Από την ίδρυσή του το 2007, ο Σύλλογος έχει προάγει τόσο την τέχνη της αφήγησης ιστοριών, σχετικά άγνωστη και ίσως παρεξηγημένη στη σύγχρονη Ελλάδα, όσο και το ίδιο το Αμάρι, μέσα από την επιτυχή διεξαγωγή ποικίλων προγραμμάτων στο χωριό, με συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Κορυφαία στιγμή της δραστηριότητας του Συλλόγου υπήρξε η επιτυχής διοργάνωση του Φεστιβάλ Ιστοριών, Μύθων και Παραμυθιών το 2011 σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρίου, με συμμετοχές από όλην την Ελλάδα, παραστάσεις σε εννέα διαφορετικά χωριά της περιοχής και πάνω από 1.000 ακροατές. Ο ενθουσιασμός με τον οποίο οι ακροατές υποδέχθηκαν αφηγητές και ιστορίες από όλην την Ελλάδα δίνει την ώθηση στους Φίλους του Αμαρίου να συνεχίσουν την προσπάθεια ώστε να μπορέσουν, σ’ έναν τόπο τόσο πλούσιο σε ιστορίες, μύθους και θρύλους όπως η Κρήτη, να προσφέρουν και το 2013 ένα Φεστιβάλ Αφήγησης. Πλάι στα υπόλοιπα αντίστοιχα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα, ένας τέτοιος θεσμός όχι μόνο αποτελεί δυναμική πρωτοβουλία που προωθεί τον τουρισμό και την γενικότερη ανάπτυξη του τόπου, αλλά και αποτίει τον φόρο τιμής που αξίζει στον θαυμαστό κόσμο της ελληνικής μυθοπλασίας και ιστορίας.

Κάντε Like το psixagogia.gr

Ο κήπος του Αλή Βαφή - Δείτε επίσης