Eκδήλωση-δρώμενο στο Αίθριο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου aνήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας

Χώρος:Βασιλική Αγίου Μάρκου ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου
Τηλέφωνο:2810399399
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Σάββατο 25.11.2023
έως Σάββατο 25.11.2023
Έχει Λήξει!
Ηράκλειο   

«ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΕΙ ΞΑΝΑ»: Το δικό του ξεχωριστό μήνυμα ενάντια στην κακοποίηση και κάθε μορφής βία στέλνει μέσω του πολιτισμού ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023.

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας διοργανώνει εκδήλωση-δρώμενο στο Αίθριο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου, στις 19.00, προκειμένου μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας ως πανανθρώπινης γλώσσας, να μεταφερθεί ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στην κακοποίηση, τις έμφυλες διακρίσεις και τα στερεότυπα, τον σεξισμό, αλλά και κάθε ανισότητα και προκατάληψη.


Την τελευταία τριετία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 47 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους από τον κακοποιητή τους. Ισάριθμα φαναράκια θα ανάψουν στο πλαίσιο του δρώμενου, με ειδική αναφορά σε κάθε γυναικοκτονία, ως φόρος τιμής στις γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους βίαια.

Λαμβάνουν μέρος αφιλοκερδώς, η Σχολή Χορού DanziAmo με τους χορευτές Νικολέτα Κυπραίου και Κωνσταντίνο Νταγιαντά, που θα παρουσιάσουν μία χορογραφία ειδικά σχεδιασμένη για την ημέρα, η ερμηνεύτρια Άννα Ψυχογιού συνοδευόμενη από τον Νίκο Καλαθάκη στο νταούλι και τον Μάνο Αποστολάκη στα πλήκτρα, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με ιδιαίτερο τρόπο από τη Μικτή Χορωδία της Περιφέρειας Κρήτης υπό τη Δ/νση της Λένας Χατζηγεωργίου, με τη συμμετοχή του κοινού. Παράλληλα, θα μοιραστούν γλυκίσματα που ευγενικά προσφέρουν οι σπουδαστές του Τμήματος Ζαχαροπλαστικής του «ΙΕΚ ΑΚΜΗ».
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των Σούπερ Mάρκετ «Χαλκιαδάκης», «IEK AKMΗ» και του Διαγνωστικού Κέντρου «Ηρόδοτος».

Δεν ξεχνάμε: «Στη βία η σιωπή ΔΕΝ είναι χρυσός».

Ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου» παρέχει βοήθεια σε γυναίκες-θύματα βίας μέσω των Γραμμών που λειτουργεί: Γραμμή SOS 801 11 16000, 2810-242121 και 6974301011.


 
Κάντε Like το psixagogia.gr

Βασιλική Αγίου Μάρκου - Δείτε επίσης