Life in Space

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Τετάρτη 15.11.2023
έως Δευτέρα 15.01.2024
Αθήνα  Από 12€  

H έκθεση LIFE IN SPACE γίνεται σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), το “THE U.S. SPACE & ROCKET CENTER” και το Space Camp του, το “MARSHALL SPACE FLIGHT CENTER” της NASA και τον Ιταλικό Διαστημικό Οργανισμό (ASI).

Η έκθεση LIFE IN SPACE προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη συναρπαστική ιστορία της κατάκτησης του διαστήματος από τον άνθρωπο, καθώς και όλη την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για το σκοπό αυτό. Μοναδικές κατασκευές, ιστορικά αντικείμενα-εκθέματα και μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους και θα δημιουργήσουν μια αξέχαστη εμπειρία ταξιδιού στο διάστημα.

Περισσότερα από 50 μοναδικά εκθέματα θα σας ταξιδέψουν στην ιστορία των διαστημικών πτήσεων. Αυθεντικά αντικείμενα, αναμνηστικά από τις διάφορες αποστολές και πιστά αντίγραφα σκαφών, μας οδηγούν στα μονοπάτια που ακολούθησαν οι επιστήμονες και οι αστροναύτες, στην πορεία τους προς την επιτυχία. Αυτά περιλαμβάνουν μοντέλα πυραύλων και δορυφόρων, διαστημικές στολές, βράχο από τη σελήνη και μια παρουσίαση του έργου του Αμερικανού –γερμανικής καταγωγής- μηχανικού, Wernher Von Braun, που θεωρείται πρωτοπόρος της πυραυλικής και διαστημικής τεχνολογίας.

Μέρος της έκθεσης είναι και το Space Camp, όπου οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν τις ίδιες αισθήσεις που ζουν οι αστροναύτες κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τους, όπως την απώλεια του «χωρικού» προσανατολισμού. Επιπλέον, μια νέα ISS VR Platform, φέρνει τους επισκέπτες μέσα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, επιτρέποντας τους να ζήσουν μια εντελώς διαφορετική διάσταση.

Στα 1500 τ.μ. της έκθεσης θα βρείτε απαντήσεις σε ερωτήματα όπως

Γιατί είναι σημαντική η διαστημική έρευνα;
Πώς έχει κατασκευαστεί ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός;
Πώς είναι η ζωή των αστροναυτών στο διάστημα;
Πώς είναι σχεδιασμένη η τουαλέτα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού;
Πώς κοιμούνται οι αστροναύτες στο διάστημα;
Η έκθεση φιλοδοξεί να φέρει τα παιδιά και τους νέους πιο κοντά στις φυσικές επιστήμες, ενθαρρύνοντάς τους μ’ έναν διδακτικό αλλά ταυτόχρονα και ψυχαγωγικό τρόπο ν’ ανακαλύψουν τη θετική επίδραση της διαστημικής τεχνολογίας στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

Ο ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ - SIMULATORS
Εδώ οι επισκέπτες μπορούν να αισθανθούν όλα όσα βιώνουν οι αστροναύτες στις διαστημικές αποστολές τους και κατά την διάρκεια της εκπαίδευσή τους.
(Δεν περιλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου)

Ωράριο Λειτουργίας

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ: 13:30 έως 21:00 - Τελευταία Είσοδος 20:00
ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ : 10:00 έως 22:00 - Τελευταία Είσοδος 21:00
ΠΡΟΣΟΧΗ : ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ Η ΕΚΘΕΣΗ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΚΡΟΥΠ - ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΟ ΓΡΟΥΠ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΣΤΟ 2107258510

Το Ωράριο λειτουργίας για το Σαββατοκύριακο και τις Αργίες αφορά την ώρα προσέλευσης και ΟΧΙ την διάρκεια παραμονής στην Έκθεση.

Audio Guide

Τηλέφωνο Ταμείων Έκθεσης : 2107712647

Τιμές Εισιτηρίων

Ενήλικες : Καθημερινές 15 € - Σάββατο/Κυριακή/Αργίες: 18 €
Παιδιά / Φοιτητές / Άνεργοι / 65 / Πολύτεκνοι : Καθημερινές 12 € - Σάββατο/Κυριακή/Αργίες 15 €

Πακέτα Εισιτηρίων
Family PACK 1 : 4 ατόμων : 1 ενήλικας 3 Παιδιά
Τιμή Πακέτου : Καθημερινές 45 € - Σάββατο/Κυριακή/Αργίες 50 €

Family Pack 2 4 ατόμων : 2 ενήλικες 2 Παιδιά
Τιμή Πακέτου : Καθημερινές 48 € - Σάββατο/Κυριακή/Αργίες 55 €

Maxi Family: 5 ατόμων : 2 ενήλικας 3 Παιδιά
Τιμή Πακέτου : Καθημερινές 59 € - Σάββατο/Κυριακή/Αργίες 65 €

Family Plus: 6 ατόμων : 2 ενήλικας 4 Παιδιά
Τιμή Πακέτου : Καθημερινές 70 € - Σάββατο/Κυριακή/Αργίες 80 €


ΟΜΑΔΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Ειδικές τιμές για Ομαδικές κρατήσεις άνω των 20 ατόμων. Καλέστε την LAVRIS PRODUCTION στο τηλέφωνο: 210 7258510 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-18:00)

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ 08:30 ΕΩΣ 13:00)

Ειδικές τιμές για επισκέψεις σχολείων. Για κρατήσεις καλέστε την SD Concept στα τηλέφωνα: 210 6143021, 6947162967, 6946123004 (Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 - 18:00).

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για να διευκολύνουμε την επίσκεψη σας στην έκθεση Life In Space - The Exhibition, σας παρέχουμε εδώ μερικές πρακτικές πληροφορίες:

Στην έκθεση επιτρέπεται η είσοδος σε παιδίά ηλικίας άνω των πέντε ετών.
Κατά την παραμονή σας στο χώρο θα πρέπει να τηρείται απόλυτη ησυχία, να μην γίνεται χρήση κινητών για επικοινωνία, να μην γίνεται κατανάλωση τροφίμων, καφέδων και ποτών πάρα μόνο στο κυλικείο.
Η Έκθεση δεν διαθέτει γκαρνταρόμπα για φύλαξη ρούχων και πραγμάτων.
Στην έξοδο της έκθεσης θα βρείτε το κυλικείο και το ειδικό πωλητήριο αναμνηστικών ειδών.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΟΥΔΗ
Δίπλα στο Θέατρο Badminton 


Κάντε Like το psixagogia.gr