Συναυλία στο σκοτάδι με τον Απόστολο Ρίζο «Το Φως Μέσα Μας»

Χώρος:Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος
Τηλέφωνο:2103418579
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Τρίτη 05.09.2023
έως Τρίτη 05.09.2023
Έχει Λήξει!
Αθήνα  12€ Προπώληση 15€ Την ημέρα της εκδήλωσης 10€ Μειωμένο (ΑμεΑ / Άνεργοι / Φοιτητές / Μαθητές) 

Τα “Σπουδαία Events” έχοντας όραμα έναν καλύτερο κόσμο μέσω της τέχνης, καλωσορίζουν την νέα σεζόν των συναυλιών στο σκοτάδι με τον εξαιρετικό Απόστολο Ρίζο προκειμένου να υποστηρίξουν το έργο της ΑΡΩΓΗΣ, του σωματείου ατόμων με προβλήματα όρασης νομού Κυκλάδων.

Μετά από 2 επιτυχημένες χρονιές συναυλιών στο σκοτάδι, στις οποίες συμμετείχαν σημαντικοί καλλιτέχνες όπως ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Νατάσσα Μποφίλιου, η Μαρία Παπαγεωργίου, ο Γιώργος Χατζηπαύλου, οι CHÓRES και με παραστάσεις που αγαπήθηκαν από το κοινό με αλλεπάλληλα sold out, έρχεται η σειρά του Απόστολου Ρίζου να μας χαρίσει μία βραδιά μουσικής μαγείας την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Το κοινό θα απολαύσει αγαπημένα τραγούδια της προσωπικής δισκογραφίας του Απόστολου Ρίζου, όπως το «Τι να θυμηθώ» έως και τα νέα κομμάτια που ετοιμάζει για το άλμπουμ «Ασκήσεις Τρυφερότητας» μέσα από την ιδιαίτερη συνθήκη της απόλυτης συσκότισης, στοιχείο που σε συνδυασμό με την ξεχωριστή χροιά του δημιουργούν ένα εξαιρετικά ατμοσφαιρικό αποτέλεσμα.

Ο ιδιαίτερα αισθαντικός τραγουδοποιός και ερμηνευτής έρχεται να μας χαρίσει μία μοναδική μουσική παράσταση που εξαφανίζει τα μουσικά σύνορα και αναδεικνύει την πραγματική ουσία των τραγουδιών· το φως μέσα μας.

Στην παράσταση «Το φως μέσα μας» συμμετέχουν:
Απόστολος Ρίζος – Ηλεκτρική Κιθάρα, Φυσαρμόνικα, Φωνή
Λένα Χατζηγρηγορίου – Βιολί, Φλογερές, Φωνητικά
Νίκος Κασσαβέτης – Κρουστά, Drums
Ηλίας Καρούμπαλης – Ηχοληψία

Λίγα λόγια για τον Απόστολο Ρίζο:

Ο Απόστολος Ρίζος γεννήθηκε στη Λαμία το 1977 και από πολύ μικρός οδηγήθηκε στον δρόμο της μουσικής , εμπνευσμένος από τον κανταδόρο παππού του, που έπαιζε κιθάρα και φυσαρμόνικα.

Σε ηλικία μόλις 19 χρονών τον άκουσε για πρώτη φορά ο Νίκος Ζούδιαρης στη μουσική σκηνή «ΧΑΜΑΜ», δίπλα στον Γιώργο Ζήκα και τον Τάκη Μπουρμά και αργότερα τον επέλεξε ως ερμηνευτή του καινούργιου κύκλου τραγουδιών του με γενικό τίτλο «ΕΝΑΣ ΚΥΚΝΟΣ ΚΛΑΙΕΙ». Η ερμηνεία του στο “Τι να θυμηθώ”, θεωρείται πλέον από τις κλασικές του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού.

Μετρώντας πλέον 23 χρόνια στη δισκογραφία, η ιδιαίτερη φωνή του και οι ξεχωριστές επιλογές των τραγουδιών που έχει ερμηνεύσει τον τοποθετούν αναμφίβολα στους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της γενιάς του.

Λίγα Λόγια σχετικά με την ΑΡΩΓΗ:

Το εν λόγω Σωματείο έχει να παρουσιάσει εξαιρετικά σημαντικό έργο, μέσα από πολλές και ποικίλες ενέργειες, δράσεις και εκδηλώσεις με κύριους στόχους δραστηριότητας, τη διαρκή αναβάθμιση της καθημερινής διαβίωσης των μελών του, την ισότιμη συμπερίληψη τους στην κοινωνία, τη σωστή ενημέρωση και περαιτέρω ευαισθητοποίηση των συνανθρώπων μας για τα θέματα της οπτικής αναπηρίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους μαθητές και τις μαθήτριες, τους ενήλικες του αύριο.

Επιγραμματικά, αξίζει να αναφέρουμε κάποιες από τις δράσεις της “ΑΡΩΓΗΣ”, όπως η οργάνωση εβδομάδων εκπαίδευσης στην κινητικότητα, τον προσανατολισμό και τις δεξιότητες καθημερινής διαβίωσης με το Λευκό Μπαστούνι, δημιουργία έντυπου και αυτοκόλλητου ενημερωτικού υλικού, βράβευση του Σωματείου για το πρώτο αυτοκόλλητο με γραφή Braille, συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο FREEDOM DRIVE 2022 για την Ανεξάρτητη Διαβίωση ατόμων με αναπηρία στις Βρυξέλλες, εκπαιδευτικές και ενημερωτικές δράσεις σε σχολεία και άλλα κοινωνικά περιβάλλοντα, επισκέψεις σε μουσεία και χώρους πολιτισμού, δημιουργία πανελληνίου δικτύου εθελοντών συνοδών ατόμων με οπτική αναπηρία, επισκέψεις σε νησιά των Κυκλάδων με στόχο την αναζήτηση μελών και τη συμμετοχή τους στην Αρωγή και δημιουργία παιχνιδιών και ειδικών κατασκευών για άτομα με οπτική αναπηρία. 


Κάντε Like το psixagogia.gr

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - Δείτε επίσης