Ο Μιχάλης Καλκάνης στο 13ο Φεστιβάλ Διαδρομές στη Μάρπησσα

ΠόληΕναρξηΛήξηΧώροςΔιεύθυνσηΤηλέφωνο 
Πάρος25/8/202325/8/2023 
Πάρος25/8/202325/8/2023 
Τιμή Είσοδος ελεύθερη 

Ο Μιχάλης Καλκάνης έρχεται με το συγκρότημα του στο 13ο φεστιβάλ «Διαδρομές στη Μάρπησσα» – Ενδιάμεσα, για μια ατμοσφαιρική βραδιά στην Πάρο.

Οι ατμοσφαιρικές συναυλίες τζαζ μουσικής αποτελούν σταθερό “ραντεβού” του φεστιβάλ «Διαδρομές στη Μάρπησσα» με το κοινό του. Έτσι, την Παρασκευή 25 Αυγούστου, λίγο μετά τις 10:00 στην Πλατεία Χριστού, το φεστιβάλ υποδέχεται το Mihalis Kalkanis Group.

O Κοντραµπασίστας και συνθέτης, ο Μιχάλης Καλκάνης χαρακτηρίζεται ως ένας από τους πιο τολµηρούς µουσικούς της γενιάς του, και όχι άδικα. Σε κάθε του βήµα βρίσκεται και σε διαφορετικό περιβάλλον: Σε ένα κοµµάτι ηχογραφεί τη γιαγιά του να τραγουδάει a cappella ένα παραδοσιακό τραγούδι (τα “12 Ευζωνάκια”) και στη συνέχεια το ενορχηστρώνει µε ηλεκτρονικούς ήχους, ύστερα ηχογραφεί ζωντανά σε ένα υπόγειο parking της Κυψέλης έναν αυτοσχεδιασµό (“A Parking Lot Performance”) και αµέσως µετά βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης για να ηχογραφήσει άλλον ένα. Κάθε νότα στον ήχο του είναι κι ένα καλλιτεχνικό βίωµα.

Με τζαζ αντίληψη, επιρροές από την κλασσική μουσική, ηλεκτρονικά περάσματα και στοιχεία της ελληνικής παράδοσης η μουσική του Μιχάλη Καλκάνη δημιουργεί ένα τολμηρό άκουσμα έτοιμο να αλληλεπιδράσει µε άλλες μορφές τέχνης όπως το βίντεο ή η φωτογραφία.

Σε αυτή την ατμόσφαιρα και σε αυτόν τον ξεχωριστό μουσικό κόσμο θα μας παρασύρει στη συναυλία του στη Μάρπησσα, την Παρασκευή 25 Αυγούστου.

Συντελεστές συναυλίας

Mihalis Kalkanis Group
Λευτέρης Ανδριώτης: κρητική λύρα
Βασίλης Μπαχαρίδης: τύμπανα
Μιχάλης Καλκάνης: κοντραμπάσο
Χρήστος Καλκάνης: κλαρινέτο
Ορέστης Μπενέκας: πιάνο, πλήκτρα

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 13ου φεστιβάλ «Διαδρομές στη Μάρπησσα»


 
Κάντε Like το psixagogia.gr