ΑΜΑDEUS MOZART-REQUIEM TO ΤΡΑΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΙΟ

Χώρος:Ωδείο Ηρώδου Αττικού ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη
Τηλέφωνο:2103241807
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Κυριακή 24.09.2023
έως Κυριακή 24.09.2023
Έχει Λήξει!
Αθήνα  Aπό 15€  

Πρόκειται για μια μεγαλειώδη συμφωνική συναυλία που παρουσιάζει κορυφαία αριστουργήματα του μουσικού Κλασικισμού, τα πλέον εμβληματικά έργα του πιο ιδιοφυή συνθέτη όλων των εποχών, του Wolfgang Amadeus Mozart.

Tο Requiem σε Ρε ελάσσονα, K. 626, το αριστούργημα των αιώνων θα ερμηνεύσει η κορυφαία σε παγκόσμια κατάταξη, ιστορική Συμφωνική Ορχήστρα της Εθνικής Πολωνικής Όπερας της Βαρσοβίας (Teatr Wielki – Opera Narodowa). Σόλιστ η διεθνούς φήμης λυρική σοπράνο Έλενα Κελεσίδη και λυρικοί τραγουδιστές από την Όπερα της Βαρσοβίας. Συμμετέχουν οι Xορωδίες της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Παπαπέτρου και των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπερή. Το διάσημο και οικουμενικά αναγνωρισμένο έργο, θα διευθύνει ο αρχιμουσικός και καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Όπερας της Βαρσοβίας Maestro Patrick Fournillier.


To αριστουργηματικό και παγκοσίως γνωστό και αγαπητό στο κοινό Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 20, K.466 του Wolfgang Amadeus Mozart, οικουμενικά αναγνωρισμένο για την τελειότητα του στην προσέγγιση του "τραγικού" και του "θείου" της ανθρώπινης ψυχής, θα ερμηνεύσει η σπουδαία Ελληνίδα πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου, με διεθνείς διακρίσεις και μακροχρόνιες σπουδές στο εξωτερικό, η οποία αναμετράται επάξια με κορύφαιες ορχηστρες ανά τον κόσμο από νεαρή ηλικία.

H συναυλία πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα της Πολωνικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Πολιτιστικού Ίδρυματος Παν. Χρ. Χατζηγάκη (Chatzigakis Foundation): https://chatzigakisfoundation.gr/


Επιπλέον θα υπάρξει φιλανθρωπικός σκοπός.


 
Κάντε Like το psixagogia.gr

Ωδείο Ηρώδου Αττικού - Δείτε επίσης