Μουσική συναυλία με τους Β. Σκουλά-Μ. Κανά-Γ. Ζερβάκη για τα 110 χρόνια από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα

Χώρος:ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Πλατεία Κύπρου
Τηλέφωνο:2810-399211
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Τετάρτη 02.08.2023
έως Τετάρτη 02.08.2023
Έχει Λήξει!
Ηράκλειο  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ  

Την Τετάρτη 2 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ. στο Κηποθέατρο του Δήμου Ηρακλεί-ου, «Νίκος Καζαντζάκης» θα παρουσιαστεί μια μεγάλη συναυλία-ύμνο στην ομορφιά και τη γενναιότητα της κρητικής ψυχής, με την οποία θα εορτασθεί η συμπλήρωση 110 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Διοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και ελεύθερη είσοδος για τους πολίτες.

Συμμετέχουν οι: Βασίλης Σκουλάς με 5μελής ορχήστρα, Μελίνα Κανά και Γιώργος Ζερβάκης. Επίσης, καλλιτέχνες από την Κρήτη, αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, καθώς η πλούσια μουσική παράδοση του νησιού ασκούσε και θα ασκεί μεγάλη γοητεία σε πανελλαδικό επίπεδο.

Θα παρουσιαστεί ένα πλούσιο ρεπερτόριο με επιλογές από την παραδοσιακή κρη-τική μουσική. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θυμηθεί και να απολαύσει τραγού-δια που έγιναν ύμνοι, σημάδεψαν την εποχή τους, αλλά και γενιές ολόκληρες και ακούγονται μέχρι σήμερα ως ύμνοι στην ελευθερία αλλά και την υπερήφανη κρη-τική ψυχή. Όμως η Κρήτη δεν ξέρει μόνο να πολεμά, ξέρει και να αγαπά με πάθος, γι’ αυτό και τους επαναστατικούς ύμνους θα συνοδέψουν μουσικά μανιφέστα για τον έρωτα, όλος ο λυρισμός της κρητικής ιδιοσυγκρασίας που μπήκε σε στίχους και τραγούδησε τον έρωτα, την αγάπη για την οικογένεια, τη λαχτάρα για επι-στροφή, τη γλυκιά προσμονή του γυρισμού στην πατρίδα, την υπερηφάνεια να α-γναντεύεις τα βουνά της Κρήτης...

Και κάπως έτσι η μεγάλη συναυλία για τα 110 χρόνια της ένωσης της Ελλάδας με την Κρήτη, γίνεται μία μουσική γέφυρα που ενώνει το χτες με το σήμερα, την πα-ράδοση με τις προκλήσεις της εποχής μας και θυμίζει την ανάγκη για ενότητα των Ελλήνων σε όποια άκρη της γης και αν βρίσκονται.  


Κάντε Like το psixagogia.gr

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» - Δείτε επίσης