Ο κιθαρίστας Μάικ Στερν και ο κορυφαίος ντράμερ Ντένις Τσέιμπερς στο Αθηνά Live

Χώρος:ΑΘΗΝΑ Live ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Λ. Ποσειδώνος 3 (Παραλία Ν. Φαλήρου - Μοσχάτου)
Τηλέφωνο:2104813605, 2104819355
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Σάββατο 08.04.2023
έως Σάββατο 08.04.2023
Έχει Λήξει!
Αθήνα  35,00€ 

Το Αθηνά Live φιλοξενεί τους Μάικ Στερν (Mike Stern) και Ντένις Τσέιμπερς (Dennis Chambers) για μια μοναδική συναυλία.

Ο Μάικ Στερν (Mike Stern), με μία 40ετή καριέρα, με μία τεράστια δισκογραφία και με 4 βραβεία Grammy, έχει καθιερωθεί σαν ένας από τους κορυφαίους jazz και jazz-fusion κιθαρίστες και συνθέτες της γενιάς του.

Πρωτοεμφανίστηκε σε ηλικία 22 χρονών, με το θρυλικό group των Blood Sweat & Tears.

Το 1980 μετακόμισε στη Ν. Υόρκη, όπου τον κάλεσε ο Miles Davis να παίξει με το group του. Σ’ αυτό το group παίζει και ηχογραφεί για 3 χρόνια με τους: Marcus Miller, Al Foster, Bill Evans, Mino Cinelu.

Το 1985 κυκλοφορεί η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Neesh” και κατόπιν το “Upside Downside” με τους Jaco Pastorius, David Sanborn, Mark Egan, Dave Weckl, Mitch Forman και Steve Jordan.


Στη συνέχεια γίνεται μέλος του κουιντέτου του Michael Brecker ενώ λίγο αργότερα γίνεται ο κιθαρίστας του θρυλικού group των Steps Ahead, με τον Mike Manieri, Michael Brecker, Darryl Jones και Steve Smith.

Συνεχίζοντας την πορεία του σαν ένας από τους κορυφαίους κιθαρίστες αυτής της εποχής ηχογραφεί τα “Time in Place”, “Jigsav” “Odds and Evens”.

Το 1993 ηχογραφεί το “Standards and other songs” και κερδίζει τη χρυσή πένα ως καλύτερος κιθαρίστας της χρονιάς.

Βραβείο Grammy κερδίζει επίσης και για τα επόμενα 2 cd του “Is what it is” και “Between the Lines”.

Το cd του με τίτλο “Voices”, αποσπά ακόμα ένα βραβείο Grammy. Τον Αύγουστο του 2006 ηχογραφεί το “Who let the cats out”, ένα cd που χαρακτηρίστηκε ως το καλύτερο jazz cd της χρονιάς, με τη συμμετοχή των: Anthony Jackson, Richard Bona, Victor Wooten, Bob Franceschini, Dave Weckl και πολλούς άλλους.

Δεύτερη κιθάρα, φωνητικά και n’goni σ’ αυτό το ανεπανάληπτο group, η γνωστή κιθαρίστρια και σύζυγος του Mike, Leni Stern!

Στα drums, ο κορυφαίος drummer όλων των εποχών, ο Ντένις Τσέιμπερς (Dennis Chambers). Ξεκίνησε να παίζει σε ηλικία 4 ετών, ενώ στα 6 του έπαιζε ήδη σε club (!).

Όλη η μουσική παιδεία του Chambers προήλθε από το συνεχές παίξιμο. Συνεργάστηκε με πολύ μεγάλα ονόματα όπως η μπάντα του John Scofield και του David Sanborn, καθώς επίσης και με τους: Stanley Clarke, Steve Kahn, Bill Evans, Brecker Brothers και άλλους πολλούς. Ο τρόπος που αντιλαμβάνεται το groove και τις ρυθμικές αξίες αποτελεί μια επανάσταση για τον τρόπο που παίζονται τα ντραμς.

Χιλιάδες ντράμερς σ’ ολόκληρη τη γη προσπαθούν να αντιγράψουν το μοναδικό του στυλ. Η εμπειρία του να παρακολουθεί κανείς μια live performance του Chambers είναι μοναδική.

Mπάσο: o Chris Minh Doky, ένας από τους πιο ταλαντούχους μπασίστες τόσο στο ηλεκτρικό όσο και στο ακουστικό μπάσο.

Σαξόφωνο: ο επί πολλά χρόνια συνεργάτης του Stern, o Bob Franceschini. Ένα από τα καλύτερα σαξόφωνα της Νέας Υόρκης σήμερα.

Μία all stars μπάντα με ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η Jazz και η Fusion σήμερα και μία μοναδική υψηλού επιπέδου παράσταση, που έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα των μεγάλων γεγονότων που μας έχει προσφέρει το Αθηνά Live τα τελευταία 20 χρόνια!!



 
Κάντε Like το psixagogia.gr

ΑΘΗΝΑ Live - Δείτε επίσης
Συναυλίες
The Aristocrats