"Το στρώμα" - Ομάδα Χορού Αμάλγαμα

Χώρος:Θέατρο Χυτήριο ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Ιερά Οδός 44, Γκάζι
Τηλέφωνο:2103412313
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Παρασκευή 26.04.2013
έως Κυριακή 28.04.2013
Έχει Λήξει!
Αθήνα  Είσοδος 10€, φοιτητικό 5€ 
Το στώμα, έργο της χορογράφου Μαρίας Γοργία παρουσιάστηκε την Άνοιξη του 2012 στην Αθήνα, ταξίδεψε στην Ιταλία στο φεστιβάλ Cuore di Grecia της Μπολόνια και το φθινόπωρο στα 47α Δημήτρια της Θεσσαλονίκης. Η θερμή ανταπόκριση του κοινού, αλλά και η επικαιρότητα του έργου, θα δώσουν τρείς ακόμη παραστάσεις εφέτος, στο θέατρο Χυτήριο.



Η ιστορία της νεότερης Ελλάδας, από το έτος 1827 που δημιουργήθηκε το Ελληνικό Κράτος μέχρι σήμερα, αποτελεί αφετηρία και πλούσια πηγή έμπνευσης για το έργο της ομάδας Αμάλγαμα. Ένας άντρας και ένα στρώμα ύπνου αποπειρώνται να εκφράσουν τη σχέση του ανθρώπου με τη χώρα όπου ζει, (είτε γεννήθηκε, είτε όχι σε αυτή) παράγει, αλλά και καταστρέφει. Αναφορές σε χαρακτηριστικά στοιχεία του διαταραγμένου χαρακτήρα της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας, αλλά και ουσιαστικές επιρροές από τον συνολικό ρυθμό-δομή που εμφανίζει τις τελευταίες 2 εκατονταετίες, θα προσδώσουν την ‘ελληνικότητα’ στις δράσεις του ατόμου και στις σχέσεις που θα αναπτύξει με το αντικείμενο-στρώμα. Η κυρίαρχη εικόνα ενός λαϊκού σώματος, πότε αθώου και πότε σαθρού, εξελίσσεται, μεταβάλλεται, αλλά και επαναλαμβάνεται, διακοπτόμενη από στιγμές αναφοράς σε κεντρικές πολιτικές φυσιογνωμίες, για να καταλήξει σε ένα νωθρό λαϊκό σώμα.

Με εργαλεία την κίνηση, το αντικείμενο, τον ήχο, το λόγο και το βίντεο, το νέο έργο της ομάδας Αμάλγαμα στοχεύει στο να φωτίσει τον οικείο τόπο ,προβάλλοντας μια διάθεση για αναστοχασμό και έντονο προβληματισμό.

Σύλληψη-Χορογραφία-Σκηνοθεσία-Σκηνογραφία: Μαρία Γοργία
Ερμηνεία: Σταύρος Αποστολάτος
Βίντεο: Βάνα Κωσταγιόλα, Μαρία Γοργία, Περικλής Μαθιέλης
Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρία Γοργία, Σταύρος Αποστολάτος
Παραγωγή: Ομάδα Χορού Αμάλγαμα
Κάντε Like το psixagogia.gr

Θέατρο Χυτήριο - Δείτε επίσης