ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ του ΧΑΙΝΕΡ ΜΥΛΛΕΡ

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Σάββατο 02.03.2024
έως Κυριακή 05.05.2024
Αθήνα  Aπό 12€  

ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ του ΧΑΙΝΕΡ ΜΥΛΛΕΡ
σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου
Κάθε λέξη ανοίγει μια πληγή, κάθε χαμόγελο αποκαλύπτει κι έναν κυνόδοντα
Η δουλεία των σωμάτων. Το μαρτύριο να ζεις και να μην είσαι Θεός

Το σπουδαίο έργο Κουαρτέτο του Χάινερ Μύλλερ (Heiner Muller) σε ένα διαφορετικό ανέβασμα δια χειρός Θανάση Σαράντου.
Ο διεθνούς φήμης Γερμανός θεατρικός συγγραφέας εμπνέεται από τα δύο πρόσωπα, τη Μερτέιγ και τον Βαλμόντ, του περίφημου επιστολογραφικού μυθιστορήματος του Λακλό «Επικίνδυνες Σχέσεις» (1781) και δημιουργεί ένα σαγηνευτικό ζευγάρι, απορρίπτοντας κάθε κοινωνικό κανόνα και ηθική. Οι ήρωές του είναι ταυτόχρονα θύτες και θύματα σε ένα ανελέητο παιχνίδι σεξ και εξουσίας.
Σε αυτό το περιβάλλον, οι δύο υπάρξεις προσπαθούν να δώσουν νόημα στη ζωή τους και να αντιμετωπίσουν τον θάνατο. Στην οδυνηρή και μοιραία τελευταία επαφή τους επιδίδονται σε μία ερωτική χορογραφία των σωμάτων εναλλάσσοντας ρόλους και ταυτότητες υπερβαίνοντας τα όρια των φύλων. Ο έρωτας ως μέσο σαγήνευσης και καταδυνάστευσης που οδηγεί στην ολοκληρωτική καταστροφή.
Ο συγγραφέας προσδιορίζει τον χρόνο που διαδραματίζεται το έργο «πριν από τη Γαλλική Επανάσταση και μετά τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», σε ένα τοπίο ερειπωμένο και παγερό. Τα πρόσωπα του Κουαρτέτου με στοιχεία μαύρης φάρσας αποκαλύπτουν, με κωμική διάσταση και σαρκασμό, την πτώση και την αυτοκαταστροφή των δυτικών κοινωνιών καθώς και την παρακμή του αστικού πολιτισμού. 


Κάντε Like το psixagogia.gr