«Χρυσοβαλάντη και Ονούφρης»

Χώρος:Θέατρο ΚΥΔΩΝΙΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Υψηλάντων 12
Τηλέφωνο:2821092395
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Παρασκευή 28.07.2023
έως Παρασκευή 28.07.2023
Έχει Λήξει!
Χανιά  Είσοδος ελεύθερη  

Η Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ σας προσκαλεί την Παρασκευή 28 Ιουλίου, στις 9.00 μμ, στον Αίθριο Χώρο του Θεάτρου Κυδωνία, στην παρουσίαση του καινούριου βιβλίου της Λίλας Τρουλινού:
«Χρυσοβαλάντη και Ονούφρης»
Νουβέλα
Η Χρυσοβαλάντη και ο Ονούφρης, ένα ζευγάρι εφήβων διδύμων, εκπληκτικής ομοιότητας και ιδανικής αυτάρκειας, δοκιμάζουν τα όρια της σχέσης τους και δοκιμάζονται στο σκληρό περιβάλλον της αγροτικής κρητικής επαρχίας. Ο μόνος δρόμος ανοικτός προς την επιθυμία είναι η μεταμόρφωση.
Για το τελευταίο βιβλίο της Λίλας Τρουλινού, μια νουβέλα για την εφηβική ψυχή και τα άχθη της ιστορίας (Περισπωμένη, 2023), θα μιλήσει η φιλόλογος Σίτσα Κοτσιφάκη. Πιάνο θα παίξει ο Νίκος Περάκης ενώ θα τραγουδήσει η μεσόφωνος Χρυσούλα Περάκη.
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο Μιχάλης Βιρβιδάκης.
Η φιλόλογος Άννα Λαμπαρδάκη έγραψε για το βιβλίο αυτό: «Στη νέα της νουβέλα με θέμα το δισυπόστατο της ανθρώπινης ύπαρξης, την ταυτότητα σε όλες της τις εκφάνσεις (γενετική, προσωπική, κοινωνική), το τραύμα και τη μετουσίωσή του, η Λίλα Τρουλινού ψυχογραφεί τους ήρωές της συντροφιά με τον πόνο και την αγάπη. Το πραγματικό και το φανταστικό, η παραστατικότητα και η υποβολή, ο ίλιγγος και η σιωπή, το αίμα και το χάδι συνυπάρχουν και συνεκφέρονται σε ένα ιδιαίτερο ταξίδι ποικίλων μεταμορφώσεων σε κάθε επίπεδο. Οι διακειμενικές αναφορές, η εικονοποιία, η γλώσσα, το ύφος και ο ρυθμός της αφήγησης υπηρετούν και καταξιώνουν λογοτεχνικά με μοναδικό τρόπο αυτό το ταξίδι.
Η εικαστική πλαισίωση του κειμένου (εξώφυλλο και εννέα σχέδια εντός του βιβλίου) είναι δημιουργία της Παγώνας Ξενάκη».


 
Κάντε Like το psixagogia.gr

Θέατρο ΚΥΔΩΝΙΑ - Δείτε επίσης