Καρλ Ορφ Carmina Burana

Χώρος:Πολιτιστικό & συνεδριακό κέντρο Ηρακλείου ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Πλαστήρα & Ρωμανού
Τηλέφωνο:2810229618
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Σάββατο 10.06.2023
έως Κυριακή 11.06.2023
Έχει Λήξει!
Ηράκλειο  Η προπώληση των εισιτηρίων, αξίας 30, 22 και 15€ (γενική είσοδος) και 12 και 8€ (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών 

Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού»

Ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του σύγχρονου ρεπερτορίου του 20ού αιώνα, η Καντάτα Carmina Burana του γερμανού συνθέτη και μουσικοπαιδαγωγού Καρλ Ορφ, θα παρουσιαστεί σε δύο μόνο συναυλίες στη σκηνή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, με τη σύμπραξη της Φιλαρμόνια Ορχήστρας Αθηνών, σε μουσική διεύθυνση του αρχιμουσικού Μύρωνα Μιχαηλίδη, και χορωδιακών συνόλων του Ηρακλείου.
Πρόκειται για τη μελοποίηση μεσαιωνικών ποιημάτων στα μεσαιωνικά γερμανικά και τα λατινικά. Παρόλο που το έργο αρχικά συνδέθηκε με τον ναζισμό, καθώς γράφτηκε το 1937 και η ηγεσία του ναζιστικού κόμματος της Γερμανίας καπηλεύτηκε την επιτυχία του, η Καντάτα σταδιακά έγινε τμήμα του διεθνούς κλασικού ρεπερτορίου. Τα πολυπληθή κρουστά όργανα, οι απλές μελωδίες, το στοιχείο της επανάληψης και η απλοϊκή αρμονική γλώσσα επηρεασμένη από τη μουσική της Αναγέννησης καθιστούν το έργο δημοφιλές μέχρι και σήμερα.

Συντελεστές:

Μουσική διεύθυνση: Μύρων Μιχαηλίδης
Χορωδιακό Σύνολο Ηρακλείου
Φωνητικό Σύνολο "Φωνωδία"
Διεύθυνση χορωδίας: Ιωάννης Ιδομενέως
Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών 



Κάντε Like το psixagogia.gr

Πολιτιστικό & συνεδριακό κέντρο Ηρακλείου - Δείτε επίσης