3ο Παιδικό Φεστιβάλ

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Σάββατο 09.06.2012
έως Κυριακή 10.06.2012
Έχει Λήξει!
Λασίθι  Δωρεάν 
Το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουνίου 2012, πραγματοποιείται στον Άγιο Νικόλαο το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ, ενώ θα πραγματοποιηθούν και προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο για παιδιά προσχολικής ηλικίας και ηλικίας Δημοτικού.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα που ξεκίνησε από την ιδέα μιας ομάδας ενεργών Αγιονικολιωτών και υλοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2010 σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Αγίου Νικολάου, κυρίως χάρη στην εθελοντική βοήθεια συμπολιτών, ενός πυρήνα δασκάλων και φορέων με την οικονομική στήριξη χορηγών,τοπικών συλλόγων, του Πολιτιστικού Οργανισμού και Δήμου Αγίου Νικολάου.

Ο σκοπός του Φεστιβάλ στηρίζεται σε τρεις άξονες:

- Παροχή ποιοτικής ψυχαγωγίας για παιδιά.

- Ευαισθητοποίηση γονέων και παιδιών γύρω από θέματα πολιτιστικής παιδείας.

- Ενίσχυση και έκφραση της εθελοντικής δράσης ατόμων και φορέων με αποδέκτες τα παιδιά.





Στο πλαίσιο αυτό επιλέγουμε ποιοτικές δραστηριότητες, που δίνουν δημιουργική διέξοδο στην παιδική καλλιτεχνική έκφραση, δίνουμε στο παιχνίδι ποικιλία και εκπαιδευτικό προσανατολισμό, ενισχύουμε τη συλλογική συμμετοχή, τη δημιουργία και τη συνεργασία, προβάλλουμε το έργο και τις δράσεις φορέων, που σχετίζονται με το παιδί και τα ενδιαφέροντά του, παρέχοντας ταυτόχρονα ενημέρωση στους γονείς για εναλλακτικές μορφές διασκέδασης των παιδιών στην Κρήτη και αλλού.

Στις προφεστιβαλικές δράσεις του Μαΐου προκηρύσσονται:

- εικαστική δράση 1 μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, θα ζωγραφίσουν ομαδικά και θα δημιουργήσουν διαφημιστικάμπάνερ ή πανό του 3ου παιδικού φεστιβάλ που έχει θέμα το \"Ευρωπαϊκό έτος ενεργού γήρανσης και αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών\". Τα έργα των παιδιών θα αναρτηθούν έξω από τα σχολεία και στο χώρο του φεστιβάλ.

- εικαστική δράση 2 με τη συμμετοχή μαθητών των Δημοτικών Σχολείων θα «ανακατασκευαστεί» τμήμα πεζοδρομίου κεντρικών σημείων της πόλης με στόχο τη δημιουργία αναφορών σ’ αυτή, και την αναγνωρισιμότητα της συμμετοχής των παιδιών. Σε πρώτη φάση τα παιδιά θα ζωγραφίσουν σε κεραμικά πλακάκια ή βότσαλα στα σχολεία και κατά τη διάρκεια της προφεστιβαλικής δράσης τα ίδια τα παιδιά θα τα ενσωματώσουν στα προεπιλεγμένα δάπεδα πεζοδρομίων. Μαζί θα τοποθετηθεί κεραμικό πλακάκι με διακοσμητικό θέμα από το μινωϊκό πολιτισμό σε σχέδιο της ζωγράφου Σοφίας Δατσέρη. Η δράση θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 3 Ιουνίου με την καθοδήγηση της αρχιτέκτονος κ. Μάρως Δαγιάντη.

Το 3ο παιδικό φεστιβάλ ξεκινά και φέτος με μια μεγάλη ποδηλατοπορεία μέσα στην πόλη για να μεταφέρει τη διάθεση και το μήνυμα της μεγάλης γιορτής! 
Κάντε Like το psixagogia.gr