Οι Alcedo ζωντανά στον Ορφέα

Χώρος:Ορφέας ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Φωκίωνος Νέγρη 25, Κυψέλη
Τηλέφωνο:
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Τετάρτη 28.12.2022
έως Τετάρτη 28.12.2022
Έχει Λήξει!
Αθήνα  10€ 

Οι Alcedo folk band έρχονται στη μουσική σκηνή «Ορφέας», για μια εορταστική συνάντηση με κάλαντα και χρώματα από τις πατρίδες του κόσμου.

Ο φρέσκος και δυναμικός ήχος τους έχει ήδη αποκτήσει φανατικούς φίλους αν και βρίσκονται μόλις τέσσερα χρόνια στα μουσικά πράγματα. Κάθε εμφάνισή τους και μια έκπληξη. Οι Alcedo folk band είναι σίγουρα η νέα πρόταση για να ακούμε μουσική.

Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου στον Ορφέα της Κυψέλης για να αποχαιρετήσουμε δυναμικά και αισιόδοξα το 2022!

poster
Alcedo folk band

Οι Alcedo Folk Band γεννήθηκαν στο τέλος του 2018. Με νέο ήχο και τολμηρές προτάσεις σε γνώριμα και άγνωστα τραγούδια που προέρχονται από τις λαϊκές μουσικές του κόσμου αλλά και δικές τους νέες συνθέσεις οι Alcedo επιδιώκουν μια δυναμική παρουσία στην ελληνική αλλά και τη διεθνή σκηνή της world music.

Με μουσικά χρώματα σαν τα φτερά της Αλκυόνης και διαδρομές από τον Βασίλη Τσιτσάνη μέχρι το Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, με πτήσεις χαμηλές από τη Θράκη μέχρι την Ιρλανδία και από το Ισραήλ μέχρι τα Βαλκάνια, ακόμα κι εκεί που η Οθωμανική Λόνγκα συναντά τις καντάτες του μεσαίωνα και της Αναγέννησης κι άλλοτε συνθέτοντας ιστορίες με φόντο την ελληνική μυθολογία, οι Alcedo θα είναι εκεί για να μας πουν ότι οι μουσικές έχουν πατρίδα αλλά δεν έχουν σύνορα.

Πυρήνα του μουσικού ύφους της μπάντας αποτελεί ο συνδυασμός των τριών πνευστών (φλάουτο-φαγκότο-τούμπα) που συνομιλούν με τα υπόλοιπα όργανα σε πολύ ευφάνταστες ενορχηστρώσεις, αναζητώντας πάντα τον προσωπικό ήχο της ομάδας, ήχο σημερινό με επιρροές από διάφορα και ποικίλα μουσικά ρεύματα και «folk» χαρακτήρα από τα τοπικά ιδιώματα της πατρίδας μας και των «μουσικών του κόσμου».

Οι Alcedo είναι οι Μαρία Μιχαλάκα (βιολί, τραγούδι), Στέφανος Χατζηαναγνώστου (φλάουτο, κρουστά), Γιάννης Ταυλάς (κιθάρες, κρουστά), Δημήτρης Κουφαλάκος (φαγκότο, φυσαρμόνικα), Μενέλαος Μωραΐτης (τούμπα, ακορντεόν), Κώστας Κωνσταντάτος (βιολί, μαντολίνο, κρουστά, φωνή)


 
Κάντε Like το psixagogia.gr

Ορφέας - Δείτε επίσης