Mixing It Up: Ομαδική έκθεση στην γκαλερί Άλμα στα Τρίκαλα

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Σάββατο 10.12.2022
έως Παρασκευή 10.02.2023
Έχει Λήξει!
  Εγκαίνια: Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, 11:00 – 15:00 Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο: 10:00-14:00 | Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή: 10:00-14:00 & 18:00-21:00 

Λίγο πριν από τη λήξη του 2022, η γκαλερί Alma παρουσιάζει στα Τρίκαλα την ομαδική έκθεση Mixing It Up με τη συμμετοχή πέντε συνεργατών της που αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα της διαμορφούμενης αισθητικής της γενιάς τους.

Οι Σταμάτης Θεοχάρης, Μιχάλης Κιούσης, Δημήτρης Κόκορης, Κωνσταντίνος Πάτσιος και Βάνα Φερτάκη, από τους πιο νέους ηλικιακά συνεργάτες της με παρουσία και στο εξωτερικό μέσω της συμμετοχής τους σε φουάρ τέχνης με την Alma, εκμεταλλεύονται τα μοναδικά χαρακτηριστικά του εικαστικού τους μέσου για να δημιουργήσουν έργα τέχνης που προσεγγίζουν τη ζωγραφική ως μια πλατφόρμα σκέψης και απροσδόκητων συνομιλιών. Με έργα που ταλαντεύονται μεταξύ παρατήρησης και εφευρετικότητας, απεικόνισης και αλληγορίας, αντιμετωπίζουν τον καμβά ως έναν χώρο συναρμολόγησης όπου οι αναφορές συγκλίνουν εννοιολογικά με έναν άκρως περιπετειώδη τρόπο.

Το ροζ pop σουρεαλιστικό αντιθετικό σύμπαν του Σταμάτη Θεοχάρη σχολιάζει τα ποικίλα κοινωνικά στερεότυπα εκφράζοντας παράλληλα υπαρξιακές αγωνίες.

Η ζωγραφική χειρονομία του Μιχάλη Κιούση διακρίνεται από την έμφαση στο χρώμα και στο φως αποτυπώνοντας σκηνές καθημερινότητας διανθισμένες από πολιτισμικές αναζητήσεις.

Ο Δημήτρης Κόκορης με έργα που δημιούργησε κατά τη διάρκεια της διαμονής του στην Ινδονησία το 2019, υπογραμμίζει το συγκεκριμένο εθνολογικό στοιχείο που τον επηρέασε εικονογραφικά και ερευνητικά

Συνδυάζοντας κολλάζ και ζωγραφική, ο Κωνσταντίνος Πάτσιος συμπλέκει την εικονογραφική παράδοση με το pop στοιχείο αποτυπώνοντας το παίγνιο με εικαστικούς όρους.

Τέλος, η Βάνα Φερτάκη με την φαντασιακή μεταμορφωτική εικαστική της γλώσσα δημιουργεί εικόνες όπου κυριαρχεί το χρώμα, η κίνηση, το χιούμορ σε συνδυασμό με αφοπλιστική ενέργεια.

Mixing It Up..

Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου, εικαστική επιμελήτρια / μουσειολόγος

 
Κάντε Like το psixagogia.gr