ΑΝΤΙΓΟΝΗ

Χώρος:Θέατρο ΚΥΔΩΝΙΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Υψηλάντων 12
Τηλέφωνο:2821092395
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Παρασκευή 02.12.2022
έως Σάββατο 03.12.2022
Έχει Λήξει!
Χανιά  Τιμή εισιτηρίου 14 ευρώ και 10 ευρώ (φοιτητικό). 

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης και κυρίως της θερμής ανταπόκρισης του κοινού στην παράσταση ΑΝΤΙΓΟΝΗ η Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ ενημερώνει τους φίλους του θεάτρου πως θα δώσει 2 ακόμα έξτρα παραστάσεις του έργου, την Παρασκευή 2/12 με ώρα έναρξης 9.00μμ και το Σάββατο 3/12 με ώρα έναρξης 7.30μμ (απογευματινή).

Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ της Lulu Rackzka, έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παίζεται ήδη από τις 4 Νοεμβρίου στο θέατρο Κυδωνία. Ανέβηκε σε μετάφραση Δημήτρη Κιούση, σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη μέσα στη σκηνική εγκατάσταση που δημιούργησε η αξιόλογη εικαστικός Νάντια Καλαρά και με τις δύο νέες ταλαντούχες ηθοποιούς της Δραματικής Σχολής του θεάτρου Κυδωνία στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, Τόνια Κατσούλη (Αντιγόνη) και Σοφία Γαροφαλάκη (Ισμήνη).
 
Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ :

Ο πόλεμος έχει τελειώσει. Οι νεκροί έχουν θαφτεί. Οι φταίχτες έχουν τιμωρηθεί. Ο κόσμος νιώθει τη ζωή να επιστρέφει. Όλοι θέλουν μια καινούρια αρχή. Η Αντιγόνη όμως έχει άλλες ιδέες. Δεν θέλει να συμβιβαστεί, δεν θέλει να προσχωρήσει στη νέα τάξη πραγμάτων, δεν θέλει να ξεχάσει. Στην τολμηρή αυτή διασκευή του κλασσικού κειμένου του Σοφοκλή, με επιρροές και από την Αντιγόνη του Ζαν Ανούιγ, η Λούλου Ράκζκα δίνει τα ηνία στις δυο νεαρές γυναίκες που βρίσκονται στο επίκεντρο του δράματος, στην καρδιά της ιστορίας, δημιουργώντας έτσι ένα σύγχρονο έργο, ασεβές και ανατρεπτικό. Με κυρίαρχα στοιχεία τα κίνητρα της Αντιγόνης και τον αγώνα της Ισμήνης να καταλάβει και να αποδεχτεί τις πράξεις της αδερφής της, η συγγραφέας δημιουργεί μια καινούρια δυναμική στον μύθο, ανιχνεύοντας τα όρια της τραγωδίας στην σημερινή εποχή όπου και τοποθετεί τη δράση του έργου.

Η κριτικός της εφημερίδας The Guardian, Lyn Gardner έγραψε για τη συγγραφέα «Η γραφή της Λούλου Ράκζκα είναι τόσο ξεχωριστή και ώριμη που είναι δύσκολο να πιστέψεις πως είναι τόσο νέα».

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:

Η Λούλου Ράκζκα (Lulu Raczka) είναι μια βραβευμένη νέα Αγγλίδα συγγραφέας, πολωνικής καταγωγής. Είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του Barrel Organ Theatre κι έχει ανεβάσει με το σχήμα αυτό το πρώτο της θεατρικό έργο Nothing (2013-14) με το οποίο απέσπασε και το βραβείο θεατρικής συγγραφής των Sunday Times. Το επόμενο έργο της Some People Talk About Violence (2015) παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου και αμέσως μετά στα θέατρα του Λονδίνου New Diorama και Camden’s People Theatre.
Το 2016 το έργο της Κλυταιμνήστρα ήταν ένα από τα έργα που αποτελούσαν το Κουαρτέτο της Ιφιγένειας που παρουσιάστηκε στο θέατρο Gate. Το έργο της Grey Man (2016) παρουσιάστηκε στα πλαίσια


Κάντε Like το psixagogia.gr

Θέατρο ΚΥΔΩΝΙΑ - Δείτε επίσης