Το Jeremy Pelt Quintet ζωντανά στο Half Note Jazz Club

Χώρος:Half note jazz club ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Τριβωνιανού 17 Μετς
Τηλέφωνο:210-9213360
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Παρασκευή 14.10.2022
έως Δευτέρα 17.10.2022
Έχει Λήξει!
Αθήνα  30€ / Α’ ζώνη (θέση σε τραπέζι) | 25€ / Β’ ζώνη (θέση σε τραπέζι) | 25€ / Εξώστης (θέση σε τραπέζι) | 20€ / Bar Όρθιών (Στην τιμή του εισιτηρίου δεν περιλαμβάνεται ποτό ούτε είναι υποχρεωτική η κατανάλωση) Τη Δευτέρα ισχύει έκπτωση -5€ από τις αρχικές τιμές για φοιτητές & ανέργους 

Μια μεγάλη προσωπικότητα της διεθνούς τζαζ σκηνής επιστρέφει στο Half Note με το δικό του σχήμα, το Jeremy Pelt Quintet.

O «καυτός» τρομπετίστας Jeremy Pelt που τάραξε τα νερά της τζαζ κυρίως τις 2 τελευταίες δεκαετίες, με καινούργιο γκρουπ και format, μας παρουσιάζει την πρόσφατη δουλειά του.

Αν και γεννήθηκε στην Δυτική ακτή (Καλιφόρνια), ο Jeremy ανδρώθηκε μουσικά στην Ανατολική ακτή των ΗΠΑ, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο περίφημο Berklee. Τα πρώτα του χρόνια στην διεθνή σκηνή ήταν συναρπαστικά αφού εκτός από την περίφημη Mingus Big Band, ηχογράφησε και μοιράστηκε την σκηνή με τους Greg Osby, την μπάντα του μεγάλου Roy Hargrove, τον Ravi Coltrane αλλά και την Cassandra Wilson.

Ξεχωριστές είναι και οι συνεργασίες του με τους θρύλους Bobby “Blue” Bland, Frank Foster, Winard Harper, Jimmy Heath, John Hicks, Charlie Persip, Ralph Peterson, Cedar Walton, Frank Wess, Nancy Wilson αλλά και σχήματα όπως οι περίφημοι Skatalites!

Σήμερα, εκτός των πολλών σχημάτων του, παραμένει μέλος μέλος της Cannonball Adderley Legacy Band του μεγάλου Louis Hayes, είναι ιδρυτικό μέλος του σπουδαίου all star σεξτέτου Black Art Jazz Collective που απολαύσαμε πρόσφατα, μέλος του all star γκρουπ Power Quintet και μέλος του Lewis Nash Septet.

Ο Jeremy Pelt τράβηξε τα φώτα επάνω του λόγω του ζεστού και σπινθηροβόλου ήχου του, που ενώ σέβεται την τζαζ παράδοση αναζητά διαρκώς την θέση του στην σύγχρονη post-bop τζαζ, μ’ έναν ήχο που σε πολλούς θυμίζει κάτι από Freddie Hubbard και απ’ τα τελευταία χρόνια του Lee Morgan.

Δισκογραφικά με solo δουλειές παρουσιάστηκε το 2002 και μέσα σ’ αυτά τα 20 χρόνια έχει 22 πολύ επιτυχημένους προσωπικούς δίσκους και συμμετοχές σε δεκάδες δίσκους άλλων καλλιτεχνών. Μερικοί από τους ξεχωριστούς του δίσκους είναι και το “The Artist” που τον εμπνεύστηκε από τον μυθικό γλύπτη Auguste Rodin, o δίσκος “Griot: this is Important” που συνοδεύτηκε και με το πρώτο του βιβλίο, όπως και ο τελευταίος του δίσκος “Soundtrack” που τον παρουσιάζει, ανάμεσα σε άλλα, στην τρέχουσα περιοδεία στην Ευρώπη.

Από την Παρασκευή 14 μέχρι και την Δευτέρα 17 Οκτώβρη, ο μοναδικός Jeremy Pelt επιστρέφει με το καταπληκτικό του κουϊντέτο στην σκηνή που τον σύστησε στο ελληνικό κοινό κι ανοίγει με τους υπέροχους αυτοσχεδιασμούς του μια πολλά υποσχόμενη μουσικά σεζόν. 


Κάντε Like το psixagogia.gr

Half note jazz club - Δείτε επίσης