''Εκεί που η πέτρα μαύρισε ανθίσαν μενεξέδες''

Χώρος:ΑΛΣΟΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ
Τηλέφωνο:
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Τρίτη 13.09.2022
έως Τρίτη 13.09.2022
Έχει Λήξει!
Αθήνα   

«Λένε πως κάτω από τις στάχτες μένει πάντα μια σπίθα ζωντανή που 'ναι έτοιμη ν' ανάψει
και να θεριέψει με την πρώτη αφορμή, με το πρώτο φύσημα τ' αέρα»

Ύστερα από μία απόλυτα πετυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, της παράστασης «Εκεί που η πέτρα μαύρισε ανθίσαν μενεξέδες», οι κάτοικοι της Αθήνας θα έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στο θέατρο «Κατίνα Παξινού» στο Αττικό Άλσος, στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής και την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στη Νέα Σμύρνη στο πλαίσιο των Ιωνικών εορτών.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή οι Γεράσιμος Ανδρεάτος και Μάκης Ψαραδέλλης, σε σκηνοθεσία της Ελένης Καρακάση, δημιούργησαν και παρουσιάζουν μία μουσική παράσταση γεμάτη συγκίνηση και μνήμες!

Οι άνθρωποι που συμμετέχουν, απόγονοι, όλοι, μικρασιατών προσφύγων του 1922, δεν αφήνουν τη σπίθα της μνήμης να σβήσει. Με φαντασία, λόγο και ήχους γεννημένους από τη μουσική μας παράδοση, η «Μνήμη» (Ελένη Καρακάση) σε αυτό το μουσικό ταξίδι μοιράζεται μαζί μας ιστορίες και τραγούδια, κληρονομιά των παππούδων μας από τις αλησμόνητες πατρίδες τους. Τα τραγούδια τους δεν μιλούν μόνο για τον ξεριζωμό τους αλλά υμνούν κι όλα εκείνα που μας κάνουν ανθρώπους. Για την αγάπη, τον έρωτα, τη φιλία, την αδελφοσύνη.
Τα κείμενα της παράστασης υπογράφει ο Μάκης Ψαραδέλλης ενώ ερμηνεύουν οι Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ελένη Καρακάση, Μάκης Ψαραδέλλης και Σταυρούλα Εσαμπαλίδη με τη συνοδεία 5μελούς ορχήστρας υπό την επιμέλεια του Χρήστου Κουμούση.
 

Κάντε Like το psixagogia.gr

ΑΛΣΟΣ - Δείτε επίσης