Ισίδωρος Πρίντεζης – «Θραύσματα Ζωής – Θραύσματα Ονείρου»: Έκθεση στη Blank Wall Gallery

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Παρασκευή 27.05.2022
έως Τετάρτη 01.06.2022
Έχει Λήξει!
Αθήνα  Είσοδος Ελεύθερη 

Η Blank Wall Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση φωτογραφίας του Ισίδωρου Πρίντεζη, με τίτλο «Θραύσματα Ζωής – Θραύσματα Ονείρου» .

H έκθεση «Θραύσματα Ζωής – Θραύσματα Ονείρου» του Ισίδωρου Πρίντεζη θα βρίσκεται στη Blank Wall Gallery μέχρι την 1η Ιουνίου.

«Δύο ενότητες, δύο κόσμοι. Ο ονειρικός του βυθού με τις διαθλάσεις και τις αντανακλάσεις του χρώματος και του φωτός, με τις ανθρώπινες φιγούρες να κολυμπούν και να επιστρέφουν στην αιωνιότητα του υγρού στοιχείου… Και ο συμπαντικός κόσμος της ανθρώπινης ψυχής που εκφράζεται μέσα από ονειρικά πολύχρωμα πορτραίτα, μωσαϊκό από συναισθήματα που μας στέλνουν τα βλέμματα και οι εκφράσεις ανθρώπων από διαφορετικά μέρη του κόσμου, τόσο διαφορετικά και όμως τόσο γνώριμα…»

«Κεντρικό θέμα η ανθρώπινη φιγούρα ως πρόσωπο ως στάση ζωής, ή στο κατώφλι ονειρικών βιωμάτων. Η παρουσία ντυμένη το κόκκινο της μαρτυρίας ή το κίτρινο της άνοιξης, αποκτά σάρκα και οστά στις διαστάσεις του καθημερινού βίου ανθρώπων που θα παραμείνουν άγνωστοι και μακρινοί, ώσπου εξαϋλώνεται βυθισμένη στη θάλασσα του οικείου προσώπου, καθώς παραδίνεται στο λίκνισμα του γαλάζιου. Παρόν και παρελθόν, μύθος και πραγματικότητα, μοντέλο και δημιουργός όλα ρευστά, καθώς τα όρια συγχέονται, υπό την επίδραση της μνήμης τα σχήματα διαλύονται για να ξαναγεννηθούν με τη δύναμη του αιώνιου φωτός και της υδάτινης μήτρας. Θάλασσα, ήλιος, χρώμα και κίνηση, στιγμές πλεγμένες στα δίχτυα της αντίληψης, ζωές που ξεχειλίζουν από τις διαστάσεις του πορτρέτου. Αποζητούν το άπλωμα της φαντασίας και ζωντανεύουν.»

 
Κάντε Like το psixagogia.gr