Μαργαρίτα Πέτροβα – Wallen Lands: Ατομική έκθεση στην γκαλερί 7

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Τρίτη 31.05.2022
έως Σάββατο 25.06.2022
Έχει Λήξει!
Αθήνα  Εγκαίνια: Τρίτη 31 Μαΐου 2022, 19:00 - 22:00 Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11π.μ.-2μ.μ. & 6-9 μ.μ. | Τετάρτη, Σάββατο: 11 π.μ. - 3 μ.μ. 

Η γκαλερί “7” παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Μαργαρίτας Πέτροβα με τίτλο “Wallen Lands”.

Η Μαργαρίτα Πέτροβα μέσα από την καινούργια ενότητα έργων της, προτρέπει τον θεατή να την ακολουθήσει σε ένα προσωπικό ταξίδι- διαδρομή, νέων τόπων μέσα από την μετάλλαξη οικείων εικόνων. Τα ασπρόμαυρα τοπία του παρελθόντος, μέσα από την εικαστική επεξεργασία μετατρέπονται σε ρευστές ονειρικές-ποιητικές εικόνες, που δημιουργούν ποικίλα συναισθήματα. Η επανάληψη, η κυκλικότητα και οι εκρήξεις των σχημάτων συνθέτουν έναν τόπο απόμακρο, που ισορροπεί μεταξύ ποίησης και ουτοπίας και ξετυλίγεται ρυθμικά μέσα από την ζωγραφική και το κολλάζ. Σε έργα μικτής τεχνικής και σε διαφορετικά μεγέθη, η καλλιτέχνης μέσα από card postals, παλιές γκραβούρες, πάπυρο και χειροποίητα χαρτιά, μας μεταφέρει τις εμπειρίες, τις μνήμες, και τις αισθήσεις που την συνοδεύουν σε αυτή την εικαστική διαδικασία.

Μαργαρίτα Πέτροβα


Η Μαργαρίτα Πέτροβα γεννήθηκε το 1979 στα Βριλήσσια. Σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ. (1999-2005) ζωγραφική με δάσκαλο τον Γιάννη Ψυχοπαίδη. Από το 2006 έως το 2008 φοίτησε στο Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών της Α.Σ.Κ.Τ. Aσχολείται με τις εικαστικές τέχνες, το video και την performance. Έχει πραγματοποιήσει 9 ατομικές εκθέσεις, στην Ελλάδα, στην Αυστρία και στην Γαλλία. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, στην Γαλλία, στον Καναδά, στην Αλβανία, στο Ισραήλ και στο Κόσοβο. Σημαντικότερα Projects: «κωδικός προικοσύμφωνο» 2019 Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αθήνα και Εθνική πινακοθήκη Κοσόβου, «κουκλόσπιτο και άλλες έμφυλες ιστορίες» 2014 Ελευσίνα, “frames” gallery Couteron Παρίσι, «οικό-ιστοί» 2009 γκαλερί Αστρολάβος Αθήνα, studio Sylvie Proidl Βιέννη, και στο εικαστικό εν εξελίξει Project «υφαίνοντας στο μέλλον». Έχει εργαστεί στο θέατρο δημιουργώντας θεατρικές εγκαταστάσεις. Από το 2005 ασχολείται παράλληλα με την διδασκαλία των εικαστικών τεχνών. Από το 2015 είναι ιδρυτικό μέλος της εικαστικής ομάδας «ΔΙΠΟΛΑ» και το 2018 ίδρυσε την εικαστική ομάδα “Penepole’s web”. Έργα της βρίσκονται στην γκαλερί 7 στην Αθήνα, στην γκαλερί Couteron στο Παρίσι σε ιδιωτικές συλλογές και πινακοθήκες.



 
Κάντε Like το psixagogia.gr