Μια βραδιά για τον Ουίλλιαμ Μπάτλερ Γέητς- Με τον Κώστα Κουτσουρέλη και τον Μιχάλη Βιρβιδάκη

Χώρος:Θέατρο ΚΥΔΩΝΙΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Υψηλάντων 12
Τηλέφωνο:2821092395
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Παρασκευή 17.07.2020
έως Παρασκευή 17.07.2020
Έχει Λήξει!
Χανιά  Είσοδος ελεύθερη 


Αφιέρωμα στον W. B. Yeats (1865-1939)

Η Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ σας προσκαλεί την Παρασκευή 17 Ιουλίου, στις 9.30 μμ, στον Αίθριο Χώρο του Θεάτρου Κυδωνία, στην εκδήλωση:

Ουίλλιαμ Μπάτλερ Γέητς
«Την κάθε ήττα τραγουδώ, τρέμω την κάθε νίκη»

Κορυφαία μορφή των ευρωπαϊκών γραμμάτων του 20ού αιώνα, εμπνευστής της Κελτικής Αναγέννησης, αγωνιστής της ιρλανδικής ανεξαρτησίας, κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας, από τους δημοφιλέστερους συγγραφείς της γλώσσας του, «ο μεγαλύτερος ποιητής του καιρού μας» (Τ. Σ. Έλιοτ): λίγοι συγγραφείς έχουν να επιδείξουν έργο και δράση ανάλογα μ' εκείνα του Ουίλλιαμ Μπάτλερ Γέητς.

Με την ευκαιρία της πρόσφατης έκδοσης στα ελληνικά της «Προσευχής για την κόρη μου» (μετάφραση Κ. Κουτσουρέλης, Κίχλη, Ιούνιος 2020), ο Κώστας Κουτσουρέλης παρουσιάζει το πολύπτυχο λογοτεχνικό έργο του Ιρλανδού δημιουργού και ο Μιχάλης Βιρβιδάκης ανατρέχει πίσω, στο μακρινό 1991, και με αφορμή την πρώτη του σκηνοθεσία πάνω σε «Τέσσερα έργα μικρής διάρκειας του Ουίλλιαμ Μπάτλερ Γέητς» με τον γενικό τίτλο «Ένα Όραμα» στο «Θέατρο στο παλιό τυπογραφείο του ΕΜΠΡΟΣ», μας μιλά για το θεατρικό πρόσωπο του ποιητή και από κοινού με τον Κώστα διαβάζουν μερικές από τις πιο αντιπροσωπευτικές του σελίδες.


Το βιβλίο του W. B. Yeats «Προσευχή για την κόρη μου» σε μετάφραση Κ. Κουτσουρέλη, από τις εκδόσεις Κίχλη, Ιούνιος 2020, καθώς και το συλλεκτικό πρόγραμμα «ΟΥΙΛΛΙΑΜ ΜΠΑΤΛΕΡ ΓΕΗΤΣ - Ένα Όραμα - τέσσερα θεατρικά έργα μικρής διάρκειας σε μία παράσταση» της Εταιρείας Θεάτρου ΜΝΗΜΗ (έκδοση 1992), που αφορά στη λυρική δραματουργία του ποιητή, με αναλυτικό βιογραφικό χρονολόγιο του ποιητή και πολλά μεταφρασμένα κείμενα δικά του αλλά και ομοτέχνων του, θα διατίθενται στο φουαγιέ του θεάτρου Κυδωνία την ημέρα της εκδήλωσης.
Κάντε Like το psixagogia.gr

Θέατρο ΚΥΔΩΝΙΑ - Δείτε επίσης