4ο Φεστιβάλ Πιάνου στο Ηράκλειο με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης

Χώρος:Nέο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Λ. Πλαστήρα 10, (Κομμένο Μπεντένι)
Τηλέφωνο:2810229618, 2810241950
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Πέμπτη 20.02.2020
έως Σάββατο 23.05.2020
Έχει Λήξει!
Ηράκλειο   


Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, του Π.Σ.Κ.Η. (Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου), τον Δήμο Ηρακλείου, την ΔΕΠΑΝΑΛ, με την στήριξη της Π.Ε Ρεθύμνου και του Δήμου Αραχνών Αστερουσίων, θα πραγματοποιηθεί το 4ο Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου. Το φεστιβάλ ξεκινάει στις 20 Φεβρουαρίου στο Π.Σ.Κ.Η. και ολοκληρώνεται στις 23 Μαΐου 2020 στην αίθουσα συναυλιών του Δημαρχείου στα Πεζά. Συγκεκριμένα το φεστιβάλ πιάνου θα διεξαχθεί:
-Στο Ηράκλειο στις 20 και 22 Φεβρουαρίου στο ΠΣΚΗ με ώρα έναρξης στις 8 το βράδυ, στις 23 Φεβρουαρίου στο ΠΣΚΗ το αφιέρωμα για την συμπλήρωση των 250 χρόνων από την γέννηση του Μπετόβεν θα παρουσιαστούν έργα του συνθέτη από τις 11 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.
-Στο Ρέθυμνο στις 28 Φεβρουαρίου στην αίθουσα «Παντελή Πρεβελάκη» ωδείο Ρεθύμνου, στις 8 το βράδυ
-Στις Αρχάνες στις 5 Απριλίου στην αίθουσα του παλαιού δημοτικού σχολείου Αρχανών στις 8 το βράδυ.
-Στο Ηράκλειο στις 20 Μαΐου στο ΠΣΚΗ ρεσιτάλ πιάνου στις 8 βράδυ.
-Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων στα Πεζά στην αίθουσα του Δημαρχείου στις 23 Μαΐου στις 8 το βράδυ.
Σε σημερινή συνέντευξη τύπου στη Περιφέρεια Κρήτης παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του 4ου φεστιβάλ πιάνου από τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Πολιτισμού & Αποδήμου Ελληνισμού Κώστα Φασουλάκη, τον αν. καλλιτεχνικό διευθυντή του ΠΣΚΗ Ραφαήλ Πυλαρινό, την συντονίστρια και ιδρυτικό μέλος του φεστιβάλ Ιωάννα Γιάνναρη, τον επιμελητή του καλλιτεχνικού προγράμματος του φεστιβάλ Δημήτρη Καρύδη, τον υπεύθυνο επικοινωνίας του φεστιβάλ- socialmedia Πέτρο Μόσχο.
Αναλυτικά σε δηλώσεις τους ανέφεραν:
Κώστας Φασουλάκης Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού & Αποδήμου Ελληνισμού: «Η Περιφέρεια Κρήτης είναι συνδιοργανωτής σε ένα θεσμό με σταθερές βάσεις που ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή, το 2106 . Με χαρά ενδυναμώνουμε την εξωστρέφεια του 4ου φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου ταξιδεύοντας το στο Ρέθυμνο στις Αρχάνες και στα Πεζά. Το υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο από καλλιτέχνες εντός και εκτός Κρήτης τα επιτυχημένα εκπαιδευτικά προγράμματα και η αποδοχή του κοινού εξ αρχής το καθιστούν στην κεντρική σκηνή του πολιτιστικού γίγνεσθαι της Κρήτης μας».
Ραφαήλ Πυλαρινός αν. Καλλιτεχνικός Διευθυντής Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου: «Με χαρά υποδεχόμαστε ένα φεστιβάλ πιάνου που τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει πολλά στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Κρήτης. Ένα φεστιβάλ, το οποίο με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου, παρουσιάζει πλέον στις ιδανικές εγκαταστάσεις του Π.Σ.Κ.Η., ένα αφιέρωμα με αφορμή την επέτειο των 250 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Γερμανού συνθέτη Ludwig van Beethoven.
Θα ήθελα να συγχαρώ τους εμπνευστές του Φεστιβάλ, που δίνουν με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα σε νέες και νέους πιανίστες να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, να ευχαριστήσω τους καλλιτέχνες από την Κρήτη, την Αθήνα αλλά και το εξωτερικό που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και να προσκαλέσω το κοινό της Κρήτης να παρακολουθήσει τις όμορφες συναυλίες που έχουν προγραμματιστεί».
Η συντονίστρια και ιδρυτικό μέλος του φεστιβάλ Ιωάννα Γιάνναρη: «Η Περιφέρεια Κρήτης αγκαλιάζοντας πολιτιστικούς θεσμούς με ποιότητα, δυναμική και ιδιαίτερα θεσμούς που δίνουν βήμα έκφρασης τόσο στους μετέχοντες όσο και σε εκείνους που παρακολουθούν, συνδιοργανώνει το 4ο φεστιβάλ πιάνου Ηρακλείου ενδυναμώνοντας την εξωστρέφεια του σε Ρέθυμνο Αρχάνες και Πεζά. Ως ιδρυτικό μέλος του φεστιβάλ δηλώνω ευτυχής για την συνέχεια του και ως συντονίστρια του θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συν διοργανωτές φορείς για την στήριξη και την δημιουργική συνεργασία που αναπτύξαμε. Εξαιρετικοί καλλιτέχνες εντός και εκτός Κρήτης θα μας χαρίσουν υπέροχες μελωδίες».
Ο επιμελητής του καλλιτεχνικού προγράμματος Δημήτρης Καρύδης: «Το Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου επιστρέφει για τέταρτη χρονιά με ένα πλούσιο πρόγραμμα που είμαι βέβαιος ότι θα ενθουσιάσει για άλλη μια φορά το μουσόφιλο κοινό του Ηρακλείου. Ξεχωρίζουν το αφιέρωμα στο Μπετόβεν, με αφορμή τα 250 χρόνια από τη γέννησή του στις 23 Φεβρουαρίου, η εναρκτήρια συναυλία στις 20 Φεβρουαρίου με την 9η συμφωνία του μεγάλου συνθέτη και η επιστροφή στο φεστιβάλ του πιανιστικού κουαρτέτου Tetrachord με ένα άκρως απολαυστικό πρόγραμμα».
Ο υπεύθυνος επικοινωνίας-διαχειριστής ιστοσελίδας και socialmedia Πέτρος Μόσχος: «Το Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου ανοίγει και πάλι την αυλαία του με ποικίλες συναυλίες γύρω από το πιάνο - τον " "βασιλιά των οργάνων" που θα εντυπωσιάσουν το κοινό. Ένας από τους βασικούς στόχους του Φεστιβάλ είναι να δώσει σε νέους πρωτοεμφανιζόμενους ντόπιους πιανίστες, Έλληνες καταξιωμένους πιανίστες, αλλά και ξένους, διεθνούς κύρους καλλιτέχνες, πλατφόρμα επικοινωνίας με το κοινό της Κρήτης».
Όπως αναφέρθηκε στην σ/τ ο καλλιτεχνικός σχεδιασμός είναι και εφέτος πολύ υψηλού επιπέδου, και μάλιστα συμπεριλαμβάνει και ντόπιους μουσικούς που το κοινό θα απολαύσει κυρίως στο μεγάλο αφιέρωμα για τα 250 χρόνια από την γέννηση του L.v. Beethoven στις 23 Φεβρουαρίου από τις 11.00 το πρωί έως τις 11.00 το βράδυ στο Π.Σ.Κ.Η.
Κάντε Like το psixagogia.gr

Nέο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου - Δείτε επίσης