Σαββατοκύριακο στο Παιδικό Μουσείο Exploration!

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Σάββατο 23.11.2019
έως Κυριακή 24.11.2019
Έχει Λήξει!
Ηράκλειο   
 Το Παιδικό Μουσείο Exploration, το πρώτο παιδικό μουσείο της Κρήτης, είναι αφιερωμένο στο παιδί και την οικογένειά του και έχει ως αποστολή να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες παιχνιδιού και μάθησης με αφορμή τον πολιτισμό. Με αποσκευές τις συλλογές, τα εκθέματα και τους ερμηνευτές, το Exploration είναι ένα κινητό παιδικό μουσείο και βρίσκεται παντού για όλα τα παιδιά της Κρήτης!Αυτό το Σαββατοκύριακο προσκαλεί γονείς και παιδιά να εξερευνήσουν τις συλλογές του Μουσείου και να ανακαλύψουν τον κόσμο μέσα από τις αισθήσεις τους, αλλά και τα μουσεία! Στο Exploration αναγνωρίζουμε την αξία της οικογένειας και ενισχύουμε τη μάθηση μεταξύ παιδιού και ενήλικα, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες παιχνιδιού και μάθησης μέσα από τη χρήση αντικειμένων, διαδραστικών εκθεμάτων και ζωντανής ερμηνείας.Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου γονείς και παιδιά θα εξερευνήσουν τον κόσμο των μουσείων μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μες το μουσείο». Τι είναι, τελικά, ένα μουσείο; Τι μπορούμε να κάνουμε ως οικογένεια μέσα σε αυτό; Τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους ανακαλύπτουν την έννοια «μουσείο» παρατηρώντας και εξερευνώντας καθημερινά αντικείμενα, αντίγραφα και αυθεντικά τεκμήρια του πολιτισμού. Αναλαμβάνοντας το ρόλο του μουσειολόγου, του συντηρητή, του ξεναγού, αλλά και του ίδιου του επισκέπτη, φτιάχνουν το δικό τους μουσείο και μας ξεναγούν με το δικό τους τρόπο.Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μες το μουσείο» απευθύνεται σε γονείς με παιδιά από 5 έως και 8 ετών και τα αδέρφια τους. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο φιλόξενο χώρο "Μινιατούρες Kids Play Cafe" το Σάββατο 23 Νοεμβρίου και ώρα 5.30 – 7.00 μμ.

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου το Exploration θα βρίσκεται στις Γούβες και στο Κέντρο Λογοθεραπείας – Εργοθεραπείας «Λόγου Πράξεις» με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παίζοντας με τις αισθήσεις!» για όλη την οικογένεια.

Γονείς και μικρά παιδιά θα ταξιδέψουν όλοι μαζί στον κόσμο των αισθήσεων. Τι γεύση έχει το λεμόνι; Πώς μυρίζει η κανέλα; Μα… τι ήχος είναι αυτός; Πόσο μαλακό είναι το σύννεφο; Με αφορμή το παιχνίδι, τα παιδιά θα πειραματιστούν με απλά καθημερινά αντικείμενα και μαζί με τους γονείς θα αναγνωρίσουν οικείους ήχους και λαχταριστές μυρωδιές, περίεργες υφές και νόστιμες γεύσεις. Εξερευνώντας τις συλλογές του Μουσείου, θα ανακαλύψουμε το σώμα μας και τις προτιμήσεις μας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο φιλόξενο χώρο του Κέντρου Λογοθεραπείας – Εργοθεραπείας «Λόγου Πράξεις» την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 πμ – 13.00 μμ για οικογένειες με παιδιά από 2 έως και 3 ετών και τα αδέρφια τους!

Το κόστος συμμετοχής είναι 15.00e για κάθε οικογένεια (μέχρι και τρία μέλη) +5e κάθε επιπλέον μέλος. Η δήλωση συμμετοχής με τον αριθμό των μελών της κάθε οικογένειας και την ηλικία των παιδιών είναι απαραίτητη, ώστε να εξασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος.

Παρακαλούμε δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας στο mail info@exploration.gr ή στο τηλέφωνο +30 6948 822 622. Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες:
Exploration Children’s Museum
www.exploration.gr | info@exploration.gr
Κάντε Like το psixagogia.gr