9 τελευταίες παραστάσεις του έργου ΑΓΩΝΕΣ στα Χανιά

Χώρος:Θέατρο ΚΥΔΩΝΙΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Υψηλάντων 12
Τηλέφωνο:2821092395
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Παρασκευή 25.10.2019
έως Κυριακή 24.11.2019
Έχει Λήξει!
Χανιά  Τιμή εισιτηρίου 12 και 10 ευρώ το φοιτητικό  
H Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ ενημερώνει τους φίλους του θεάτρου πως η θεατρική παράσταση «Αγώνες» του Βρετανού συγγραφέα Χένρι Νέιλορ, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη, που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το καλοκαίρι στον Αίθριο Χώρο του Θεάτρου Κυδωνία θα επαναληφθεί για 9 τελευταίες παραστάσεις στον χειμερινό χώρο του Θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά βάσει προγράμματος:

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, ώρα έναρξης 9.30 μμ. Θέατρο Κυδωνία
Σάββατο 26 Οκτωβρίου, ώρα έναρξης 9.30 μμ. Θέατρο Κυδωνία
Κυριακή 27 Οκτωβρίου, ώρα έναρξης 9.30 μμ. Θέατρο Κυδωνία
Σάββατο 2 Νοεμβρίου, ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Κυριακή 3 Νοεμβρίου, ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, ώρα έναρξης 9.30 μμ. Θέατρο Κυδωνία
Σάββατο 9 Νοεμβρίου, ώρα έναρξης 9.30 μμ. Θέατρο Κυδωνία
Κυριακή 10 Νοεμβρίου, ώρα έναρξης 9.30 μμ. Θέατρο Κυδωνία
Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, ώρα έναρξης 9.30 μμ. Θέατρο Κυδωνία
Σάββατο 16 Νοεμβρίου, ώρα έναρξης 9.30 μμ. Θέατρο Κυδωνία
Κυριακή 17 Νοεμβρίου, ώρα έναρξης 9.30 μμ. Θέατρο Κυδωνία
Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, ΑΘΗΝΑ
Σάββατο 23 Νοεμβρίου, ΑΘΗΝΑ
Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ΑΘΗΝΑ



ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Το έργο, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παίζεται σε μετάφραση Ρούλας Κονσολάκη, σκηνοθεσία και αισθητική της παράστασης Μιχάλη Βιρβιδάκη, σύνθεση ήχων Δημήτρη Ιατρόπουλου, και φωτισμούς Γαλάτειας Σαραντάκου. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Κατερίνα Μαντίλ και Μαρία Γιαννικάκη.
Η παράσταση συνοδεύεται από πρόγραμμα - βιβλίο με τη μετάφραση του έργου, την διανομή, εισαγωγικά και πληροφοριακά κείμενα σχετικά με το έργο και φωτογραφίες από την παράσταση.

Πληροφορίες - κρατήσεις θέσεων, τηλ. 28210 92395
On-line προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr
και tickets.public.gr καθώς και στα καταστήματα Public



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:

Το πρωτότυπο και συναρπαστικό θεατρικό έργο του βρετανού δραματουργού Χένρι Νέιλορ, «Αγώνες» (Games), γραμμένο μόλις το 2018, έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019 στον Αίθριο Χώρο του Θεάτρου Κυδωνία. Ο συγγραφέας είναι ήδη γνωστός στο θεατρόφιλο κοινό από την περσινή παραγωγή της εταιρείας μας «Άγγελέ μου», η οποία περιόδευσε εν συνεχεία στο Ηράκλειο (Νοέμβριος 2018, αμφιθέατρο ΙΜΚ), και στην Αθήνα (Δεκέμβριος 2018, Θέατρο Σφενδόνη) γνωρίζοντας μεγάλη αναγνώριση και αποδοχή τόσο ως θεατρικό έργο όσο και ως παράσταση, που οφείλεται αναμφισβήτητα και στην καταπληκτική ερμηνεία της ηθοποιού Κατερίνας Μαντίλ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το νέο θεατρικό έργο του Χένρι Νέιλορ, «Αγώνες», είναι βραβευμένο ήδη στο διεθνούς φήμης φεστιβάλ του Εδιμβούργου, τον Αύγουστο του 2018. Αναφέρεται στην προπολεμική Γερμανία, την εποχή της ανόδου του Χίτλερ στην εξουσία, βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και αφηγείται την ιστορία δύο κορυφαίων αθλητριών, της ξιφομάχου Ελέν Μάγιερ (χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Άμστερνταμ 1928) και της αθλήτριας στίβου Γκρέτελ Μπέρκμαν, που επειδή ήταν Γερμανοεβραίες, το ναζιστικό καθεστώς έκανε ό,τι μπορούσε για να υπονομεύσει τις προσπάθειές τους για την κατάκτηση ενός χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1936 στο Βερολίνο, μια και η κατάκτηση του τίτλου θα γελοιοποιούσε έμπρακτα όλες τις θεωρίες περί Αρίας φυλής. Το έργο δεν στέκεται μόνο στα ιστορικά γεγονότα, αλλά δημιουργεί μια βαθιά τομή στην ψυχολογία των δύο αθλητριών, αποκαλύπτοντας τα βαθύτερα κίνητρα της συμμετοχής τους στους Ολυμπιακούς, διαφορετικά για κάθε μια απ’ αυτές, και φωτίζει ταυτόχρονα την ηθική διάσταση αυτής της συμμετοχής, σε μια εποχή που το ναζιστικό καθεστώς είχε ήδη ξεκινήσει την εφαρμογή καταπιεστικών μέτρων εις βάρος των Εβραίων, προλειαίνοντας το έδαφος για την εξόντωσή τους μερικά χρόνια αργότερα.

Το εξαιρετικό αυτό κείμενο, που ενώ αναφέρεται στο παρελθόν φωτίζει με το πιο αμείλικτο φως πράγματα και καταστάσεις της εποχής μας, θα παρουσιαστεί σε μετάφραση Ρούλας Κονσολάκη, συνθέσεις ήχων Δημήτρη Ιατρόπουλου, σκηνοθεσία και αισθητική της παράστασης Μιχάλη Βιρβιδάκη, ενώ βοηθός σκηνοθέτη θα είναι η Lucyna Kukosz. Τον ρόλο της αθλήτριας Ελέν Μάγιερ θα ερμηνεύσει η ηθοποιός Κατερίνα Μαντίλ ενώ τον ρόλο της Γκρέτελ Μπέρκμαν η ηθοποιός Μαρία Γιαννικάκη.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης η Μαρία Γιαννικάκη ερμηνεύει επίσης δύο αντιπολεμικά τραγούδια (Lili Marleen και Child in time των Deep Purple), και δύο σατιρικά τραγούδια που παρωδούν τον Χίτλερ και το ναζιστικό καθεστώς (Der Führer’s face, Der Marsch ins Dritte Reich).
Κάντε Like το psixagogia.gr

Θέατρο ΚΥΔΩΝΙΑ - Δείτε επίσης