"Ιφιγένεια η εν Αυλίδι" του Ευριπίδη από το ΚΘΒΕ

Χώρος:Αρχαιολογικός Χώρος Δωδώνης ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Εθνική Οδός Ιωαννίνων - Δωδώνης
Τηλέφωνο:2651082287
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Τετάρτη 07.08.2019
έως Τετάρτη 07.08.2019
Έχει Λήξει!
Ιωάννινα  Τιμή προπώλησης μέσω ηλεκτρονικής κράτησης (έως και 15 ημέρες πριν από την παράσταση): 10€ Τιμή προπώλησης: 12€ Κανονικό εισιτήριο: 15€ Φοιτητικό/ Άνω των 65 / Ομαδικό: 10€ Σπουδαστές που εμπίπτουν στο πλαίσιο του Σύμφωνου Συνεργασίας που υπέγραψε το ΚΘΒΕ με το Υπουργείο Παιδείας: 8€ ΑμεΑ & Συνοδοί ΑμεΑ: 8€ Προπώληση: Κιόσκι Κεντρικής Πλατείας (Ώρες λειτουργίας: 12.00 – 15.00 και 19.00 – 21.30).  
 Η τραγωδία "Ιφιγένεια η εν Αυλίδι" εστιάζει στην απόφαση του Αγαμέμνονα, αρχιστράτηγου των Αχαιών, να θυσιάσει την κόρη του την Ιφιγένεια, ώστε να μπορέσει να σαλπάρει για την Τροία ο ελληνικός στόλος, που έχει ακινητοποιηθεί λόγω άπνοιας στην Αυλίδα. Αυτό είναι το θέλημα της θεάς Άρτεμης, όπως αποκαλύπτει με τον χρησμό του ο μάντης Κάλχας. Έτσι, ο Αγαμέμνονας καλεί την Ιφιγένεια στην Αυλίδα, με το πρόσχημα του γάμου της με το πρωτοπαλίκαρο των Αχαιών, τον Αχιλλέα, προτού αναχωρήσουν για τον πόλεμο. Παρά το φρικτό δίλημμα που αντιμετωπίζει, ο Αγαμέμνονας υπακούει στην "ανάγκη" και αποφασίζει να προχωρήσει στη θυσία, αγνοώντας τις ικεσίες της Κλυταιμήστρας, της Ιφιγένειας, του Αχιλλέα, ακόμα και του ίδιου του Μενέλαου. Η ευγενική Ιφιγένεια τελικά συμφιλιώνεται με την τραγική μοίρα της και αποδέχεται να θυσιαστεί υπέρ πατρίδας. Στο τέλος του έργου, ένας αγγελιοφόρος ανακοινώνει στην Κλυταιμήστρα ότι η Ιφιγένεια εξαφανίστηκε από τον βωμό προτού δεχτεί το θανάσιμο χτύπημα. 

Συντελεστές: 
Μετάφραση: Παντελής Μπουκάλας 
Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός 
Σκηνικά-Κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα, Ράνια Υφαντίδου 
Mουσική σύνθεση-Μουσική διδασκαλία-Ηχητικός σχεδιασμός: Θοδωρής Οικονόμου 
Kίνηση: Δημήτρης Σωτηρίου 
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος 
A’ Βοηθός σκηνοθέτη: Αλεξία Μπεζίκη 
Β’ Βοηθός σκηνοθέτη: Xάρης Πεχλιβανίδης 
Βοηθοί σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Ελίνα Ευταξία, Isabela Tudorache 
Φωτογράφιση παράστασης: Τάσος Θώμογλου 
Οργάνωση παραγωγής: Marleen Verschuuren, Μαρία Λαζαρίδου 
*Βοηθός σκηνογράφου (στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης): Σοφία Τσιριγώτη 

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Γιώργος Γλάστρας (Αγαμέμνων), Ανθή Ευστρατιάδου (Ιφιγένεια), Γιώργος Καύκας (Πρεσβύτης), Νικόλας Μαραγκόπουλος (Μενέλαος), Θανάσης Ραφτόπουλος (Αχιλλέας), Χρίστος Στυλιανού (Αγγελιοφόρος), Μαρία Τσιμά (Κλυταιμήστρα). 

Χορός: Μομώ Βλάχου, Στελλίνα Βογιατζή, Δέσποινα Γιαννοπούλου, Ιωάννα Δεμερτζίδου, Δανάη Επιθυμιάδη, Αίγλη Κατσίκη, Λήδα Κουτσοδασκάλου, Μαρία Κωνσταντά, Αλεξία Μπεζίκη, Ζωή Μυλωνά, Μαριάνθη Παντελοπούλου, Κατερίνα Παπαδάκη, Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου 

Μουσικός επί σκηνής: Δημήτρης Χουντής.

Στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων.


Κάντε Like το psixagogia.gr

Αρχαιολογικός Χώρος Δωδώνης - Δείτε επίσης