"Φαίδρα" του Ρακίνα

Χώρος:Θέατρο Ανατολικής Τάφρου ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Νικηφόρου Φωκά
Τηλέφωνο:2821 034200
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Πέμπτη 08.08.2019
έως Σάββατο 10.08.2019
Έχει Λήξει!
Χανιά  Κανονικό: 15€ Τρίτεκνοι, Πολύτεκνοι, άνω των 65 ετών: 12€ Μαθητές, φοιτητές, άνεργοι ΟΑΕΔ, ΑμεΑ έως 67%: 10€ ΑμεΑ πάνω από 67%: δωρεάν Έναρξη προπώλησης στο κιόσκι: 1/8/2019 
 ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης 

Η κλασική τραγωδία του Ρακίνα Φαίδρα, αριστούργημα του γαλλικού 17ου αιώνα, που αντλεί τις πηγές της από τον Πλούταρχο και τον Βιργίλιο και εμπνέεται το θέμα της από τα έργα Ιππόλυτος του Ευριπίδη και Φαίδρα του Σενέκα. 

"Δεν ξέρω, αλλά τη Φαίδρα νιώθω να τη στοιχειώνει το ελληνικό τοπίο", σχολιάζει ο ποιητής και μεταφραστής Στρατής Πασχάλης, που σχεδόν 30 χρόνια μετά την πρώτη εκδοχή της μετάφρασης σε ελεύθερο στίχο, επανέρχεται με μια νέα μεταφραστική εκδοχή που αποδίδει μέσα από μια γλώσσα σύγχρονη τη μορφολογία του πρωτότυπου έργου με μέτρο και ομοιοκαταληξία, όσο το δυνατόν πιο πιστά στις τονικότητες και τους ρυθμούς του. 

Η νέα αυτή μετάφραση, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά, αναδεικνύει τη μουσικότητα του πρωτότυπου κειμένου και επιτρέπει μια νέα δραματουργική, σκηνοθετική και ερμηνευτική προσέγγιση του έργου με έμφαση στο διάλογο ανάμεσα στη μουσική των γλωσσών. Θραύσματα του κειμένου θα ακουστούν ηχογραφημένα στα γαλλικά από ηθοποιούς που ανήκουν στην πρωτοπορία της σύγχρονης γαλλικής σκηνής: Valerie Dreville, Matthieu Sampeur, Cedric Eeckhout, Melodie Richard, Francois Loriquet, Farida Rahouadj,Yasmine Hadj Ali. 

Συντελεστές:
Μετάφραση: Στρατής Πασχάλης 
Σκηνοθεσία: Έφη Θεοδώρου 
Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη 
Κοστούμια: Άγγελος Μέντης 
Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής 
Κίνηση: Γιώργος Σιώρας- Δεληγιάννης 
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ 
Βοηθός σκηνοθέτη: Ηλιάνα Καλαδάμη 

Παίζουν: Μαρία Σκουλά (Φαίδρα), Γιάννος Περλέγκας (Θησέας), Γιάννης Παπαδόπουλος (Ιππόλυτος), Γιωργής Τσαμπουράκης (Θηραμένης), Μαριάννα Δημητρίου (Οινώνη), Πηνελόπη Τσιλίκα (Αρικία), Ελένη Μπούκλη (Ισμήνη/Πανόπη)

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2019"

8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019 ΠΕΜΠΤΗ 21:30
9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21:30
10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019 ΣΑΒΒΑΤΟ 21:30


Κάντε Like το psixagogia.gr

Θέατρο Ανατολικής Τάφρου - Δείτε επίσης