Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Ο ΤΡΕΛΟΣ ΠΙΕΡΟ

Χώρος:Αστόρια ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Πλατεία Ελευθερίας
Τηλέφωνο:2810226191
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Δευτέρα 04.02.2019
έως Δευτέρα 04.02.2019
Έχει Λήξει!
Ηράκλειο   
Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Ο ΤΡΕΛΟΣ ΠΙΕΡΟ PIERROT LE FOU (1965, 110') τη Δευτέρα 4/2/2019 στις 21:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.



Ο Φερντινάν βρίσκεται εγκλωβισμένος σ’ έναν ανιαρό γάμο όταν συναντά τυχαία τη Μαριάν, έναν παλιό του έρωτα, και αποφασίζει να το σκάσει μαζί της απ’ το Παρίσι προς άγνωστη κατεύθυνσ η. Με μία ομάδα Αλγερινών δολοφόνων στο κατόπι τους, οι δύο εραστές περιπλανώνται φιλοσοφώντας, εμπλέκονται σε απροσδόκητα περιστατικά, καβγαδίζουν, ερωτεύονται, εγκαταλείπονται στα συναισθήματα και την εσωτερική τους περιπέτεια, δυναμιτίζουν τη ζωή τους, αναζητώντας νόημα.

Λίγο πριν από την κοινωνική έκρηξη του Μάη του ‘68 ο Γκοντάρ δημιουργεί ένα αντισυμβατικό, αναρχικό φιλμ με σουρεαλιστικά στοιχεία και ανατρεπτικό σπάσιμο της φόρμας, χαρακτηριστικό του νήματος της νουβέλ βαγκ. Κατά τον σκηνοθέτη, δεν πρόκειται ακριβώς για μια ταινία αλλά για μια «σπουδή ταινίας» με θέμα «όχι την περιγραφή των ανθρώπων, αλλά εκείνου που υπάρχει ανάμεσά τους». Χρυσός Λέοντας στο Φεστιβάλ της Βενετίας του 1965 και υποψηφιότητα του Μπελμοντό για BAFTA το 1967.
Κάντε Like το psixagogia.gr

Αστόρια - Δείτε επίσης