Η ιστορία μιας κάρας διηγημένη από αυτήν την ίδια

Χώρος:Κουκλοθέατρο Άριμα ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Παπαναστασίου 83
Τηλέφωνο:
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Σάββατο 18.04.2015
έως Πέμπτη 07.05.2015
Έχει Λήξει!
Ηράκλειο  Ελεύθερη συνεισφορά 
 Το έργο «Η ιστορία μιας κάρας, διηγημένη από αυτήν την ίδια» του Ανδρέα Λασκαράτου μεταφέρεται στο κουκλοθέατρο από την ομάδα Άριμα.



Ο Ανδρέας Λασκαράτος γεννήθηκε το 1811 στην Κεφαλονιά. Τολμηρός στις ιδέες και στις θέσεις του αλλά και ανένδοτος στην υπεράσπιση της αρετής και του δικαίου. Αγωνίστηκε εναντίον των προλήψεων, των συμβιβασμών, των υποκρισιών και των δεισιδαιμονιών της εποχής του. Συνεπής στους λόγους και τα έργα του, διώχθηκε για την ελευθεροστομία του. Αφορίστηκε από την Εκκλησία το 1956, όμως δεν έχασε ποτέ τη μαχητικότητά του.

Η «ιστορία μιας κάρας» σατιρίζει τις προλήψεις και τις δεισιδαιμονίες, την αμορφωσιά και τη μιζέρια της εποχής, καθώς και την διαφθορά του ορθόδοξου κλήρου. Η γλώσσα της ιστορίας είναι μια μείξη δημοτικής, καθαρεύουσας και πολλών ιδιωματικών επτανησιακών εκφράσεων, με λόγο άμεσο και ζωηρό. Ο σχεδιασμός της παράστασης ειναι ανορθόδοξος και απροσδόκητος. Οι κούκλες είναι ένας συνδυασμός από τυχαία υλικά. Η επιλογή τους έγινε συνειρμικά και διαισθητικά. Η αφαίρεση μας βοήθησε να ακούσουμε την ύλη και να την κανουμε ήχο. Οταν χορέψαμε μαζί της αφησαμε τον νου να τρέξει ελέυθερος μεσα στις εικόνες.

“Οι φαντασίες μπαίνουν εύκολα στα κούφια κρανία επειδή στην είσοδο δεν είναι νους θυρωρός και μέσα βρίσκουν ευρυχωρία. “

Από 18 Απριλίου έως 7 Μάη στις 21.30

Μόνο με κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 6972641450 (Περιορισμένος αριθμός θέσεων)

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά

Συντελεστές:

Damiet Van Dalsum / Θεατρική Ακαδημία Μάαστριχτ. Ίδρυσε το θέατρο Ετζ Ετζ στο Ντόντρεχτ την 1η Ιουλίου 1967. Δημιούργησε πολλές παραστάσεις κουκλοθεάτρου για παιδιά και ενήλικες, τις οποίες παίζει στην Ολλανδία και σε όλο τον κόσμο. Έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις σε Γερμανία και Ταιβάν, και κάνει σεμινάρια στη Λευκορωσία, την Ιαπωνία, τη Ρουμανία και την Ταιβάν. Έχει βραβευτεί με το βραβείο «Wim Meilink» το 2003 και το ευρωπαϊκό βραβείο Award Northern Telecom το 1994, καθώς και με την τιμητική διάκριση του «Ιππότη της βασίλισσας της Ολλανδίας» για την προσφορά της στο κουκλοθέατρο. Διοργάνωνε επί 25 χρόνια το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου του Ντοτρέχτ, ως το 2010.

Κωστής Ζαϊμάκης / Kουκλοπαίχτης και κουκλοποιός, ηθοποιός, μουσικός, κλόουν και καλλιτέχνης του δρόμου. Συνεργάστηκε με το θέατρα, Damiet Van Dalsum, HELIX ST. THEATER, Angelus Novus, Κουκλοθέταρο AYUSAYA, Όμμα Στούντιο κ.α Ίδρυσε το 2003 στην Θεσσαλονίκη μαζί με την Ε. Νικηφόρου το θέατρο Τέχνης Νεύμα. Τα τελευταία χρόνια κατοικεί στο Ηράκλειο Κρήτης όπου ίδρυσε το κουκλοθέατρο Άριμα.

Ισίδωρος Παπαδάκης, συνθέτης, σπούδασε στη Θεσσαλονίκη και στην Κρακοβία. Έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, για τον κινηματογράφο (Daas 2011, goldfish dreamin 2012 κ.α.) 2 όπερες κ.α. 'Εχει βραβευτεί από την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών (2006) την Όπερα Θεσσαλονίκης κ.α.

Αρης Αναγνωστόπουλος / Κοινωνικός Ανθρωπολόγος

Μαρτάκης Στέφανος/ Μηχανικός Ήχου
Κάντε Like το psixagogia.gr