CHINA DREAM

Χώρος:θέατρο BADMINTON ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή
Τηλέφωνο:13855, 2108840600
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Παρασκευή 26.12.2014
έως Τρίτη 06.01.2015
Έχει Λήξει!
Αθήνα   
 

CHINA DREAM

Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας

China Dream

Γιατί τα όνειρα καταργούν όλους τους νόμους – ακόμα και τη βαρύτητα!

26 Δεκεμβρίου - 6 Ιανουαρίου

Δύο χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση που συνεπήρε τους ΄Ελληνες θεατές, το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας σαρώνει τη σκηνή του Badminton με τη νέα του υπερπαραγωγή, το ChinaDream.

ΤοChinaDreamπαρουσιάζειδεκατρία εκθαμβωτικά νούμερα που συνδυάζουν τα ακροβατικά με το μπαλέτο, τηνόπερα, τις πολεμικές τέχνεςκαι την κωμωδία. Πάνω απ’ όλα όμως, πρόκειται για δεκατρία συναρπαστικά νούμερα που κόβουν την ανάσα με την ακρίβεια, τονσυγχρονισμό και την απόλυτη πειθαρχία που απαιτούν.

Η καταιγιστική δράση του ChinaDreamπεριλαμβάνει εναέριους στροβιλισμούς, θεόρατες πυραμίδες από ευλύγιστα σώματα,ποτάμια από μετάξι και πολύχρωμες παραδοσιακές στολές, αλλά και ξεκαρδιστικά στιγμιότυπα, σ’ ένα εμπνευσμένο υπερθέαμα που μπολιάζει την μακραίωνη ακροβατική παράδοση της Κίνας με τις σύγχρονες χορευτικές τάσεις. Ονειρικές και μαγικές, ξεσηκωτικές και γεμάτες αδρεναλίνη – όλες οι εικόνες της παράστασης αψηφούν τους νόμους της φυσικήςκαιτην ανθρώπινη ανατομία, και μένουν αξέχαστες για την τεχνική και την αισθητική τους. Σημειώνεται ότι κατά την πρώτη τους παρουσίαση, όλα τα νούμερα της παράστασης διακρίθηκαν στους πιο απαιτητικούς διεθνείς διαγωνισμούς, αποσπώνταςσημαντικά βραβεία.

Το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας είναι μια ομάδα-θρύλος, που αποτελείται από τους κορυφαίους κινέζους ακροβάτες και ταυτόχρονα λειτουργεί ως ένας σπουδαίος πρεσβευτής του κινεζικού πολιτισμού στη Δύση. Με το ChinaDream η ομάδα κάνει άλλο έναβήμα μπροστά, δημιουργώντας πραγματικά κομψοτεχνήματα ακροβατικών, που επιβεβαιώνουν την παγκόσμια φήμη της.

Ζήστε κι εσείς το ChinaDream–ένα μαγικό όνειρο που καταργεί όλους τους νόμους, ακόμα και τη βαρύτητα!



Το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας: ό,τι θέλετε να ξέρετε!

Το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας, που δημιουργήθηκε το 1950 με προσωπικό ενδιαφέρον του Ζου Ενλάι, πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, είναι η πρώτη ακροβατική ομάδα που συστάθηκε μετά την ανακήρυξη του νέου κινεζικού κράτους. Έκτοτε, έχει αναδειχθεί στο σημαντικότερο εθνικό θεσμό της τέχνης των ακροβατικών στην Κίνα, μιας τέχνης βαθιά ριζωμένης στην κινεζική κουλτούρα και παράδοση.

Ο θίασος αντλεί τα μοναδικά του νούμερα από τη μακραίωνη ιστορία και την παράδοση της Κίνας και της Ανατολής, από τους μύθους και τη μυστικιστική ατμόσφαιρά της, συνδυάζοντάς τα με τις πλέον καινοτόμες ακροβατικές τεχνικές. Επιπλέον, ο θίασος συνδέει γόνιμα την ακροβασία με την όπερα, το χορό, τη μουσική και τις πολεμικές τέχνες. Δεν είναι τυχαίο ότι το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας πρωταγωνίστησε στις εντυπωσιακές Τελετές Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Δεν είναι τυχαίο, επίσης, ότι καλλιτέχνες της ομάδας συχνά συμμετέχουν στους διασημότερους ακροβατικούς θιάσους του κόσμου, όπως το περίφημο «CirqueduSoleil».Η σχολή που έχει δημιουργήσει, τα δεκάδες χρυσά μετάλλια και οι διακρίσεις που απέσπασε σε παγκόσμιους διαγωνισμούς το καθιστούν ένα καλλιτεχνικό φαινόμενο διεθνών διαστάσεων.

Μέχρι τώρα, ο εκπληκτικά πειθαρχημένος πενηνταμελής θίασος έχει κερδίσει 48 χρυσά μετάλλια σε διάφορους εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς, ενώ έχει επισκεφθεί περισσότερες από 120 χώρες ανά τον κόσμο (Ιαπωνία, ΗΠΑ, Τουρκία, Κορέα, Πορτογαλία, Γαλλία, Ταϊλάνδη, Ινδία, Γερμανία, Ζάμπια, Νότια Αφρική και Ρωσία μεταξύ άλλων). Ακόμη, το Θέατρο έχει ιδρύσει τη Διεθνή Σχολή Τεχνών του Πεκίνου όπου διδάσκεται χορός, υποκριτική και Κινέζικες πολεμικές τέχνες, συμμετέχοντας έτσι ενεργά στην εκπαίδευση των ανερχόμενων ταλέντων και στη συνέχιση της παράδοσης. Το πνεύμα απορρόφησης, ανάπτυξης και καινοτομίας στις ακροβατικές τέχνες που χαρακτηρίζει την ομάδα έχει θριαμβεύσει σε ολόκληρο τον κόσμο.




Κάντε Like το psixagogia.gr

θέατρο BADMINTON - Δείτε επίσης