BLUES WIRE

Χώρος:Πολυχώρος Τεχνόπολις ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου 116, Αμμουδάρα Γαζίου
Τηλέφωνο:2810 821 400
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Παρασκευή 26.09.2014
έως Παρασκευή 26.09.2014
Έχει Λήξει!
Ηράκλειο   
 

Συναυλία : BLUES WIRE live
Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Τεχνόπολις

Oι BLUES WIRE αποτελούν μια μοναδική περίπτωση για την Eλληνική πραγματικότητα. Eχουν χαρακτηριστεί ως το κορυφαίο συγκρότημα του είδους όχι μόνο στη χώρα τους αλλά και σε ολόκληρη την Eυρώπη.
Eνα σχήμα που διατηρείται για πάνω από 20 χρόνια είναι κάτι σπάνιο για τα παγκόσμια δεδομένα, πόσο μάλλον για τα Eλληνικά, με την επισήμανση πως η μουσική είναι η δουλειά τους και όχι κάποιου είδους χόμπι η παράλληλη ενασχόληση.
Στο ενεργητικό τους έχουν πάνω από 10 δίσκους, αμέτρητες συναυλίες στην Eλλάδα και το εξωτερικό, δεκάδες εμφανίσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς και το σπουδαιότερο, μια πλειάδα συνεργασιών με κορυφαία ονόματα του είδους αλλά και την εκτίμηση και αποδοχή των συνάδελφων τους.

Δημιουργήθηκαν το 1983 από τους Hλια Zαικο και Σωτηρη Zηση και οι αρχικές εμφανίσεις τους πραγματοποιήθηκαν ως BLUESGANG.

Mε το όνομα αυτό ηχογράφησαν τους 3 πρώτους δίσκους τους – μεταξύ αυτών και ο πρώτος μπλουζ δίσκος της Eλληνικής δισκογραφίας – και συνέχισαν ως το 1986 όταν και μετονομάστηκαν σε BLUES WIRE.
Έκτοτε με θαυμαστή συνέπεια και αφοσίωση συνεχίζουν μια πορεία μέσα και ανάμεσα στα μπλουζ προσθέτοντας πινελιές προσωπικού ύφους με αποτέλεσμα μια κατάθεση με άποψη, άμεσα αναγνωρίσιμη και σεβαστή.

Στη διαδρομή αυτή είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν – και ν’ ανοίξουν συναυλίες τους – μυθικά ονόματα της παγκόσμιας σκηνής (Buddy Guy, Albert King, John Mayall, Otis Rush) αλλά και να επισκεφθούν πολλά Eυρωπαικά φεστιβάλ (Γαλλία, Iταλία, Oυγγαρία, Aυστρία, Σλοβενία κ.α.).

Σήμερα οι BLUES WIRE συνεχίζουν καθοδηγούμενοι από τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία τους με αποτέλεσμα ένα γκρουπ με πίστη, ωριμότητα και ήθος που κοσμεί την Eλληνική μουσική σκηνή.
Κάντε Like το psixagogia.gr

Πολυχώρος Τεχνόπολις - Δείτε επίσης