TEDX HERAKLION

Χώρος:Ενυδρείο Cretaquarium - Θαλασσόκοσμος ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Πρώην Αμερικάνικη Βάση Γουρνών Τ.Θ. 2214, ΤΚ 71003
Τηλέφωνο:2810 337788
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Σάββατο 08.02.2014
έως Σάββατο 08.02.2014
Έχει Λήξει!
Ηράκλειο   
 



08 Φεβρουαρίου 2014
Ενυδρείο Cretaquarium - Θαλασσόκοσμος
Ηράκλειο

TEDx Heraklion To TEDx Heraklion ξεκινά για να θυμίσει στις τοπικές κοινότητες τη δύναμη τους· στους επιστήμονες, τους επιχειρηματίες, τους καλλιτέχνες, τις πρωτόγονες ρίζες της δημιουργίας και στους υπόλοιπους, την κρυμμένη δυναμική και τη σημασία της συλλογικής σκέψης.

Ομιλητές από ποικίλους, ετερόκλητους χώρους ανεβαίνουν στην σκηνή κι έχουν λιγότερο από 18 λεπτά για να παρουσιάσουν τις πρωτότυπες, καινοτόμες, συγκλονιστικές ιδέες τους. Έπειτα όλες οι ομιλίες ανεβαίνουν στο διαδίκτυο και κάνουν το γύρο της υφηλίου.

Παράλληλα, θεάματα, μουσική, παρουσιάσεις "παίζουν" τριγύρω, δημιουργώντας μια… ολιστική εμπειρία. Η δράση πλαισιώνεται και χρηματοδοτείται από συνεργάτες και χορηγούς που, δημιουργικά, προσφέρουν τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί αυτή η μέρα.

Ομιλητές:

Ross Daly, δεξιοτέχνης πολλών μουσικών οργάνων. Δουλεύοντας τεχνικές των ανατολικών παραδόσεων κι εξερευνώντας ταυτόχρονα νέες ηχητικές φόρμες, επαναπροσδιορίζει συνεχώς την έννοια του δημιουργικού αυτοσχεδιασμού.
Γιώργος Τσερπές, Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών Υδάτων του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ).

Efrén López και Στέλιος Πετράκης. Παρουσιάζουν μία ερμηνεία της παραδοσιακής Κρητικής μουσικής.
Daulute. Με έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού, προσεγγίζουν τα μουσικά ιδιώματα της Κρήτης, του Αιγαίου και της Μικρά Ασίας ενώ ταυτόχρονα αντλούν θέματα και από άλλες μουσικές παραδόσεις.

Βαγγέλης Μάλλιος, ένας από τους δικηγόρους πίσω από την ιστορική νίκη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο που υποχρεώνει την Ελλάδα να συμπεριλάβει και τα ομόφυλα ζευγάρια στο Σύμφωνο Συμβίωσης.

Νένα Γαλανίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Ερευνά την Εποχή του Λίθου.
Βασίλης Νικολόπουλος, διδάκτωρ του Ε.Μ.Π. και καινοτόμος επιχειρηματίας, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Intelen Inc.

Έλενα Παραβάντη, διατροφολόγος και συγγραφέας που ειδικεύεται στην μεσογειακή διατροφή.
Γκάρεθ Όουενς, γλωσσολόγος που ασχολείται με τα μυστικά του Δίσκου της Φαιστού, που αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για το λογότυπό του TEDx.

Αλέξανδρος Ν. Χρηστάκης, πυρηνικός φυσικός, κοινωνικός επιστήμονας και πρωτεργάτης ενός από τα σημαντικότερα think tanks, στην παγκόσμια ιστορία.

Στυλιανός Παπαρδέλας, φωτογράφος. 25 χώρες, 25.000 χιλιόμετρα στα 25 του χρόνια, με μόνη αποσκευή τη φωτογραφική του μηχανή.

Παναγιώτα Ποϊράζη, διακεκριμένη ερευνήτρια και με αρκετά βραβεία για την επιστημονική της συνεισφορά στην μοντελοποίηση του εγκεφάλου.

Εισιτήρια

30€, για πρόσβαση σε: Aίθουσα ομιλιών, Αίθουσα Ζωντανής Μετάδοσης Ομιλιών, Workshops, Νetworking Alley, Παράλληλες Δραστηριότητες
15€, για πρόσβαση σε: Αίθουσα Ζωντανής Μετάδοσης Ομιλιών, Workshops, Networking Alley, Παράλληλες Δραστηριότητες.

Για την απόκτηση του εισιτηρίου πρέπει να προηγηθεί απαραίτητα η συμπλήρωση της αίτησης που βρίσκεται στα links.

Την ημέρα του event δεν πωλούνται εισιτήρια.
Η αγορά του εισιτηρίου πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερα μέχρι και την 06/02/2014.


Κάντε Like το psixagogia.gr

Ενυδρείο Cretaquarium - Θαλασσόκοσμος - Δείτε επίσης