«ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΚΤΑ» - Παιδικό Θέατρο από την Ομάδα «ΣΧΗΜΑ 7»

Χώρος:Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:ΕΦΕΣΟΥ 9
Τηλέφωνο:2810221227
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Κυριακή 15.12.2013
έως Κυριακή 15.12.2013
Έχει Λήξει!
Ηράκλειο   
 

Στον Θεατρικό σταθμό Ηρακλείου την Κυριακή 15-12-2013 και ώρα 17:30, θα πραγματοποιηθεί Παιδικό Θέατρο από την Θεατρική Ομάδα «ΣΧΗΜΑ 7», που παρουσιάζει μια διασκευή για παιδιά του έργου του Ουίλιαμ Σαιξπηρ «ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΚΤΑ» σε σκηνοθεσία του Κώστα Μεταξάκη. Είσοδος για το κοινό είναι Ελεύθερη.

«Η ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΧΤΑ»

Το έργο αφηγείται την ιστορία της νεαρής Βιόλα που φτάνει στις ακτές της Ιλλυρίας μετά από ένα ναυάγιο,πιστεύοντας ότι ο δίδυμος αδερφός της Σεβαστιανός έχει πνιγεί ,και μπαίνει στην υπηρεσία του δούκα Ορσίνο ντυμένη αγόρι. Ο μελαγχολικός δούκας είναι ερωτευμένος με την όμορφη Ολίβια η οποία με τη σειρά της ερωτεύεται την Βιόλα πιστεύοντας ότι είναι αγόρι. Στην Ιλλυρία όμως κάποια στιγμή εμφανίζεται ο Σεβαστιανός.

Η δωδέκατη νύχτα είναι η νύχτα των Θεοφανίων που κλείνει τον κύκλο των Χριστουγεννιάτικων γιορτών. Πρόκειται για την τελευταία νύχτα χορού,μεταμφιέσεων και έρωτα που υπάρχει από τα παγανιστικά χρονιά και είναι γνωστή γιατί οι ευγενείς παραμέριζαν τις διαφορές τους,σταματούσαν τους πολέμους και άνοιγαν τις πόρτες των σπιτιών τους στους φτωχούς και τους κατατρεγμένους,"ξορκίζοντας" τον παγερό χειμώνα.

Ο λόγος του Σαίξπηρ είναι μοναδικός. Είναι ένας ποιητικός λόγος γεμάτος εικόνες και πολλαπλά συναισθήματα. Προτείνουμε ανεπιφύλακτα αυτήν την παράσταση σε γονείς με σκοπό να γνωρίσει το παιδί το κλασικό θέατρο ,αυτόν τον μεγάλο δραματουργό και κυρίως τον λυρικό τρόπο γραφής του τον οποίο σεβαστήκαμε απόλυτα και δουλέψαμε πολύ για να περιγράψουμε και να ζωντανέψουμε στην σκηνή ,με την βοήθεια της μουσικής και του ιδιαίτερου σκηνικού,όλα εκείνα που ο Σαίξπηρ θέλει να μας αποκαλύψει μέσα απο τους χαρακτήρες του. Καθένας τους ξεχωριστός με το δικό του ταμπεραμέντο ,προσθέτει την δική του πινελιά στην ιστορία. Οι μάσκες ,τα κοστούμια εκείνης της περιόδου ,η μουσική και ο χορός είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν και την δική μας παράσταση. Ενα επιπλέον στοιχείο που αντιπροσωπεύει την παράσταση μας είναι οι φωτισμοί που δημιουργούν την ατμόσφαιρα της κάθε σκηνής με στόχο να ενταχθούν ακόμα πιο πολύ τα παιδιά στην μαγεία του έργου και των ηρώων.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
σκηνοθεσία,μουσική-γενική επιμέλεια Κώστας Μεταξάκης ,διασκευή-επιμέλεια κειμένου Ράνια Πλατάκη
χορογραφίες Χαρά Καράλη ,ενδυματολογία Στέλλα Χαιρέτη, κατασκευή σκηνικού Ανδρέας Σαντρουζής επιμέλεια σκηνικών αντικειμένων Κατερίνα Ζουρίδη, επιμέλεια αφίσας Πολύτροπο- Little Nautilus, φωτιστής Νίκος Αβραμάκης

ΔΙΑΝΟΜΗ

Σεβαστιανός- σέρ Τόμπυ Μάνος Αυγουστάκης, Βιόλα Ράνια Πλατάκη,Ορσίνο Κώστας Μεταξάκης,Ολίβια Κατερίνα Ζουρίδη,Μαρία Ρένα Πασπάτη, Μαλβόλιο Τάσος Καισαρλής
Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Γιώργο Μελάνθη,τον Γιώργο Αντωνάκη,τον Άγγελο Αρβανίτη και τον δήμο Ηρακλείου για την στήριξη τους.

Κάντε Like το psixagogia.gr

Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου - Δείτε επίσης