Ο «ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ» από το Θέατρο Κρήτης

Χώρος:Θέατρο Κρήτης ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Καπετάν Χαραλάμπη 1
Τηλέφωνο:2810224670
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Κυριακή 24.11.2013
έως Κυριακή 29.12.2013
Έχει Λήξει!
Ηράκλειο   
 

"Ο ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ" ΤΗΣ ΞΕΝΙΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2013-2014

Έπειτα από 7 χρόνια συνεχούς παρουσίας το θέατρο Κρήτης παρουσιάζει στην παιδική του σκηνή ένα έργο της Ξ.Καλογερόπουλου τον «Οδυσσεβάχ». Ένα έργο που γράφτηκε το 1981 και συνεχίζει να είναι επίκαιρο και να συναρπάζει μικρούς και μεγάλους.
Η υπόθεση του έργου. Ένας παραμυθάς διηγείται μια ιστορία, αλλά ... μπερδεύει το ένα παραμύθι με το άλλο και τα κάνει ... θάλασσα. Τελικά αποφασίζει να φτιάξει μια δική του ιστορία, χρησιμοποιώντας όποια στοιχεία του αρέσουν από τα παραμύθια που ξέρει. Έτσι φτιάχνει την ιστορία του Οδυσ-σεβάχ, που ψάχνει το βρει το κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο, για να φτάσει στην πατρίδα του την Ιθα-γδάτη. Ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες αγωνία χαρά νοσταλγία και πολύ πολύ τραγούδι..

Σκηνοθεσία: έχοντας την ανάγκη να προσδώσουμε μια ακόμα πιο σύγχρονη ματιά στο έργο αποφασίσαμε να θίξουμε μέσα από τον οδυσσεβαχ προβλήματα της καθημερινότητας όπως την ανακύκλωση , την βία, τον ρατσισμό, κ.α. τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι δημιουργημένα όλα με ανακυκλώσιμα υλικά. Και το καράβι του οδυσσεβαχ περνάει από πολλές φυλές του κόσμου. Τα παιδιά γίνονται σύντροφοι του οδυσσεβαχ φορώντας στολές και συμμετέχοντας στη δράση του έργου, μαθαίνοντας μουσική, χειροτεχνία και χορό. Με αυτό τον τρόπο η παράσταση γίνεται ερέθισμα στα παιδιά ώστε να ανακαλύψουν δεξιότητες και εσωτερικές αναζητήσεις.

Το έργο έχει επενδυθεί όλο με πρωτότυπη μουσική. και έχουν γραφτεί και 4 καινούρια τραγούδια. σε μουσική Ανδρέα Παπαδάκη και στίχους Πάνου Ιωαννίδη.

:ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ -- Β. ΜΑΣΤΟΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ


ΜΟΥΣΙΚΗ : ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

ΣΚΗΝΙΚΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ : ΕΛΕΝΗ ΣΑΑΠΟΓΛΟΥ,ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΑΛΕΩΝΙΔΑ,ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΑΣ, ΣΗΦΗΣ ΣΥΜΙΑΝΑΚΗΣ, ΙΑΝ ΑΒΤΖΙΓΙΑΝΝΗΣ,ΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΗ: ΠΙΑΝΟ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΙΘΑΡΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΑΣ

Κάθε Κυριακή στο θέατρο Κρήτης στις 11κ30 το πρωί

Γενική είσοδος : 5 ευρώ

Τριτεκνοι-πολύτεκνοι : σε κάθε δυο εισιτήρια το ένα προσφέρεται δωρεάν.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ,ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ.

Πληροφοριες στα τηλ: 6942465623 & 2810 224-670
Θέατρο Κρήτης Καπετάν χαραλάμπη 1, δίπλα στον Ο.Τ.Ε. Παρκο Θεοτοκόπουλου τ.κ. 712 02
Email: theaterofcrete@gmail.com





Κάντε Like το psixagogia.gr

Θέατρο Κρήτης - Δείτε επίσης