Το...CERN στο Ηράκλειο!

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Τρίτη 13.03.2012
έως Τρίτη 27.03.2012
Έχει Λήξει!
Ηράκλειο  Είσοδος Ελεύθερη  
Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα πειράματα που γίνονται στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών «CERN», τις μεθόδους, τις μηχανές και τις συσκευές ...

Η έκθεση θα φιλοξενείται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου (Κονδυλάκη 32 ).


Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία της Εκπαιδευτικής και Πανεπιστημιακής κοινότητας (2ο ΓΕΛ Ηρακλείου, Παράρτημα Ανατολικής Κρήτης της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, ομάδα Φυσικής Υψηλών Ενεργειών του Πανεπιστημίου Κρήτης,) με το Δήμο Ηρακλείου.

Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα πειράματα που γίνονται στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών «CERN», τις μεθόδους, τις μηχανές και τις συσκευές που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες στην έρευνα τους όπου αναπαράγουν τις συνθήκες που επικρατούσαν κλάσματα του δευτερολέπτου μετά την Μεγάλη Έκρηξη που γέννησε το Σύμπαν, αλλά και τα τεχνολογικά οφέλη και τις εφαρμογές αυτής της έρευνας.

Επίσης θα μπορούν να δουν ένα μοντέλο υπό κλίμακα του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) αλλά και τμήματα των ανιχνευτώνπου «παρατηρούν» τις κρούσεις των αδρονίων .

Η επίσκεψη διαρκεί συνολικά περίπου 45 λεπτά και περιλαμβάνει ξενάγηση και προβολή βίντεο για τους επισκέπτες.
Κάντε Like το psixagogia.gr