ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙO "ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΧΕΔΙΑ"

Χώρος:Ίδρυμα Ευγενίδου ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Πεντέλης 11
Τηλέφωνο:2109469600
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Σάββατο 19.10.2013
έως Κυριακή 27.10.2013
Έχει Λήξει!
Αθήνα   
 

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙO "ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΧΕΔΙΑ"

19 Οκτωβρίου 2013 ... 27 Οκτωβρίου 2013
 Ίδρυμα Ευγενίδου

Διαδραστικό εργαστήριo Σχεδίασε την δική σου σχεδία
Αρχικά, οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με το φαινόμενο της άνωσης και τις αρχές της πλεύσης. Στην συνέχεια, σχηματίζουν ομάδες και συνεργάζονται ούτως ώστε να κατασκευάσουν μία πλωτή σχεδία ακολουθώντας την διαδικασία σχεδιασμού που θα ακολουθούσε και ένας μηχανικός. Η κάθε ομάδα δοκιμάζει τη σχεδία της στο νερό με δοκιμαστικό βάρος 4 κιλά. Ποια σχεδία θα επιπλεύσει και ποια θα βουλιάξει;

Το διαδραστικό εργαστήριο πραγματοποιείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ENGINEER, στο οποίο συμμετέχει το Ίδρυμα Ευγενίδου. Το ENGINEER ως ένα καινοτόμο Πρόγραμμα διερευνητικής μάθησης σε θέματα επιστήμης και τεχνολογίας, αξιοποιεί τη μεθοδολογία εργασίας που χρησιμοποιεί ένας μηχανικός στην εκπαίδευση. Στο Πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν 26 φορείς, μεταξύ των οποίων 11 μουσεία και κέντρα επιστημών, 10 σχολεία, 2 πανεπιστήμια και 3 οργανισμοί με εξειδίκευση και εμπειρία στη διδακτική των φυσικών επιστημών και στις εφαρμογές διερευνητικής μάθησης.

Η δραστηριότητα απευθύνεται σε κορίτσια και αγόρια ηλικίας 10 έως 12 ετών, διαρκεί 1.30 ώρα και θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Διαδραστικής Έκθεσης. Σε κάθε διαδραστικό εργαστήριο μπορεί να συμμετάσχουν έως 20 άτομα.

Κάντε Like το psixagogia.gr

Ίδρυμα Ευγενίδου - Δείτε επίσης