"THE STREET VALUE OF SCIENCE: ΠΟΣΑ ΠΙΑΝΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ;" ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Χώρος:Βασιλική Αγίου Μάρκου ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου
Τηλέφωνο:2810399399
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Τετάρτη 18.09.2013
έως Τετάρτη 18.09.2013
Έχει Λήξει!
Ηράκλειο   


Ο Θανάσης Κωνσταντόπουλος του ΕΚΕΤΑ & ο Νίκος Ντουνούσης και οι Backbone σε ένα διάλογο επιστήμης, τεχνολογίας και μουσικής.

Πως μπορούμε να συνθέσουμε "ηλιακά καύσιμα"; Τι είναι τα "μπαχαρικά της πράσινης ανάπτυξης"; Πως ψήνουμε νανο-σωματίδια "της ώρας"; Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ερευνητές και τελικά πόσα πιάνει η "επιστήμη στην πιάτσα";

Το "Street Value of Science" είναι μία πρωτότυπη μουσικο-επιστημονική εκδήλωση, σε ένα χαλαρό και ευχάριστο περιβάλλον, όπου ο καθηγητής Θανάσης Κωνσταντόπουλος από το ΕΚΕΤΑ παρουσιάζει με απλό τρόπο επίκαιρα ερευνητικά θέματα πλαισιωμένα με ζωντανή μουσική από το συγκρότημα Νίκος Ντουνούσης και οι Backbone.

Ο Θανάσης Κωνσταντόπουλος είναι Πρόεδρος του ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης και καθηγητής του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Α.Π.Θ.

Οι Νίκος Ντουνούσης και οι Backbone ("Nick and the Backbone"), είναι το συγκρότημα το οποίο δημιουργήθηκε το 1995 από τον Νίκο Ντουνούση (γνωστό στα ακροατήρια του blues στην Ευρώπη ως δεξιοτέχνη κιθαρίστα και ιδρυτικό μέλος των "Blues Wire"). Στη σημερινή τους σύνθεση οι "Nick and the Backbone" αποτελούνται από τους Νίκο Ντουνούση (ηλεκτρική κιθάρα/φωνητικά), Δημήτρη Γιαλαμά (μπάσσο), Νίκο Βαργιαμίδη (τύμπανα) και Θανάση Κωνσταντόπουλο (ηλεκτρική κιθάρα).

Μία συνεργασία των British Council, Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), στο ρόλο του συντονιστή, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "Δημόκριτος", το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας, "NOESIS", το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Κάντε Like το psixagogia.gr

Βασιλική Αγίου Μάρκου - Δείτε επίσης