"ΜΑΝΤΑΜΑ ΜΠΑΤΤΕΡΦΛΑΙ" ΤΟΥ ΤΖΑΚΟΜΟ ΠΟΥΤΣΙΝΙ

Χώρος:Ωδείο Ηρώδου Αττικού ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη
Τηλέφωνο:2103241807
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Σάββατο 27.07.2013
έως Τετάρτη 31.07.2013
Έχει Λήξει!
Αθήνα   



Η δεύτερη μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής είναι η Mαντάμα Μπαττερφλάι, το αριστούργημα του οπερατικού ρεπερτορίου του Τζάκομο Πουτσίνι, η οποία θα παρουσιαστεί στις 27, 28, 30 και 31 Ιουλίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, σε μουσική διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ Μύρωνα Μιχαηλίδη και σκηνοθεσία του διάσημου Αργεντινού σκηνοθέτη Ούγκο Ντε Άνα.



Διάσημη για τις υπέροχες άριες, την πρόδηλα μελωδική μουσική και τη δραματική θεατρικότητά της, η Μαντάμα Μπαττερφλάι, συγκινεί διαχρονικά και προκαλεί έντονα συναισθήματα.

Η «γιαπωνέζικη τραγωδία», η οποία εξιστορεί το μοιραίο έρωτα της δεκαπεντάχρονης γκέισας Τσο-Τσο-Σαν για τον Μπέντζαμιν Φράνκλιν Πίνκερτον, υποπλοίαρχο του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, παρουσιάζεται σε νέα μεγαλειώδη παραγωγή με θεαματικά σκηνικά και αυθεντικά παραδοσιακά γιαπωνέζικα κοστούμια.

Η Μαντάμα Μπαττερφλάι, η πρώτη όπερα που παρουσιάστηκε από την Εθνική Λυρική Σκηνή το 1940, κρύβει μέσα της μια περιπετειώδη ιστορία αποδοχής της από το κοινό. Η πρεμιέρα της στη Σκάλα του Μιλάνου, στις 17 Φεβρουαρίου του 1904, ήταν η απόλυτη καταστροφή. Τρεις μήνες αργότερα, το δεύτερο ανέβασμά της στη Μπρέσα σημαδεύεται από την ενθουσιώδη υποδοχή του κοινού. Ο Πουτσίνι δεν διστάζει να τη χαρακτηρίσει ως την πιο αγαπημένη του όπερα, ενώ με τις μετέπειτα τροποποιήσεις, αναγάγει την αλαβάστρινη μορφή της ηρωίδας του σε σύμβολο ανεξάντλητης υπομονής και αιώνιας, σταθερής αγάπης. Οι Τζουζέππε Τζακόζα και Λουίτζι Ίλλικα που υπογράφουν το ποιητικό κείμενο είναι στενά συνδεδεμένοι με τον Πουτσίνι. Όχι τυχαία, ο Τζούλιο Ρικόρντι, ο πιο ισχυρός Ιταλός εκδότης μουσικών κειμένων της εποχής, τους αποκαλούσε «αγία τριάδα».



Μουσική διεύθυνση: Μύρων Μιχαηλίδης

Σκηνοθεσία - Σκηνικά - Κοστούμια: Ούγκο ντε Άνα



Φωτισμοί: Βινίτσιο Κέλι

Σχεδιασμός Προβολών: Σέρτζιο Μετάλλι - Ideogamma

Κινησιολογία: Λέντα Λογιοντίτσε

Διεύθυνση χορωδίας: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος

Μετάφραση ποιητικού κειμένου: Mαρία Μουρκούση



Τσο - Τσο Σαν: Μαρία Λουιτζία Μπόρσι (27, 30/7), Τσέλια Κοστέα (28-31/7)

Σουτζούκι: Ολέσα Πέτροβα

Κέιτ Πίνκερτον: Mαρισία Παπαλεξίου

M. Φ. Πίνκερτον: Βάλτερ Φρακκάρο (27, 30/7), Λουτσάνο Γκάντσι (28, 31/7)

Σάρπλες: Δημήτρης Πλατανιάς (27, 30/7), Διονύσης Σούρμπης (28, 31/7)

Γκόρο: Χαράλαμπος Αλεξανδρόπουλος

Πρίγκιπας Γιαμαντόρι: Χαράλαμπος Βελισάριος

Μπόνζο: Τάσος Αποστόλου

Γιακουζιντέ: Πέτρος Σαλάτας

Αυτοκρατορικός Επίτροπος:Παύλος Σαμψάκης

Ληξίαρχος: Σωτήρης Κολυδάς

Μητέρα της Τσο - Τσο Σαν: Αμαλία Αυλωνίτη

Θεία: Βάγια Κωφού

Ξαδέλφη: Φωτεινή Χατζιδάκη

Ντολόρε: θ.α.



Συμμετέχουν η Ορχήστρα, η Χορωδία και Μονωδοί της ΕΛΣ.

Ανακοίνωση:
Στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής, η Εθνική Λυρική Σκηνή θα προσφέρει 1500 θέσεις δωρεάν σε ανέργους, στη Γενική Δοκιμή της όπερας του Πουτσίνι Μαντάμα Μπαττερφλάι η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ηρώδειο, την Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 21.00.

Κάντε Like το psixagogia.gr

Ωδείο Ηρώδου Αττικού - Δείτε επίσης