«Αναζητώντας τα ίχνη της οικογένειας Βουλγαρίδη»

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Δευτέρα 05.02.2024
έως Δευτέρα 05.02.2024
Έχει Λήξει!
Χανιά   

Βιβλιοπαρουσίαση: Μηνάς Βουλγαρίδης – Αναζητώντας τα ίχνη της οικογένειας Βουλγαρίδη
ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΦΛΕΒΑΡΗ 2024, 7.30 μ.μ.

Στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων

Ιστορία μιας οικογένειας μέσα στα ιστορικά γεγονότα της Κρήτης…

Η αναζήτηση του συγγραφέα, στα ίχνη της οικογένειας Βουλγαρίδη, φέρνει στο φως στιγμές της ιστορίας των Χανίων και της Κρήτης και των γεγονότων που σημάδεψαν εκείνη την εποχή. Επίσης, έρχονται στο προσκήνιο πτυχές της ζωής σημαντικών προσωπικοτήτων που είχαν ενεργό ρόλο στα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα του τόπου, σε μία περίοδο με σημαντικά ιστορικά γεγονότα και επαναστάσεις, που συντάραξαν ολόκληρη την Ευρώπη.

Το βιβλίο του Μηνά Βουλγαρίδη «Αναζητώντας τα ίχνη της οικογένειας Βουλγαρίδη» παρουσιάζουν οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς, τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024, στις 7.30 το απόγευμα, στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων (Νεώριο Μόρο).

Θα μιλήσουν για το βιβλίο οι:

Νίκος Μπλαζάκης, καλλιτέχνης

Θεοχάρης Φραγκιουδάκης, φιλόλογος – ιστορικός ερευνητής

Μανόλης Χατζηπαναγιώτου, εκπαιδευτικός

και ο συγγραφέας του βιβλίου Μηνάς Βουλγαρίδης

Χαιρετίζει ο Χρήστος Τσαντής, υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς

Συντονίζει η Ελένη Καποκάκη

Στα μέσα του 19ου αιώνα, όπως φαίνεται, η οικογένεια του Ιωάννη Βουλγαρίδη ήταν μια από τις επιφανείς οικογένειες της Καλλίπολης της Ανατολικής Θράκης. Γύρω στο 1860 ένας άγνωστος δυνατός άνεμος φύσηξε και τα μέλη της σκόρπισαν, το ένα μετά το άλλο. Σαν σκόνη στον άνεμο. Χανιά, Καβάλα, Λειψία. Και μετά, Χανιά, Οδησσό, Αθήνα, Μόντρεαλ, Ουάσιγκτον, Βρυξέλες, Οττάβα, Λονδίνο, Ρόδο, Παρίσι… Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Μάντσεστερ, Νέα Υόρκη, Θάσο, Αθήνα, Λονδίνο, Μαϊάμι… Λειψία, Καστοριά, Αθήνα, Χίο, Βιέννη, Γενεύη, Μόναχο, Βερολίνο… Η οικογένεια του Ιωάννη Βουλγαρίδη και οι τρεις επόμενες γενιές των απογόνων σκόρπισαν σαν σκόνη στον άνεμο. Κόκκοι από αυτή τη σκόνη αιωρήθηκαν στον άνεμο, καταστάλαξαν, σηκώθηκαν πάλι και ξανακάθισαν. Σπάνια συναντήθηκαν, τις περισσότερες φορές ακολούθησαν τη μοίρα τους χωρίς να σμίξουν ποτέ.

Ο Μηνάς Βουλγαρίδης γεννήθηκε το 1952 στα Χανιά και ζει στα Χανιά. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Αθήνας το 1976 και ειδικεύτηκε στην Πνευμονολογία στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακα στην Αθήνα. Από το 1980 μέχρι το 2019 εργάσθηκε στη Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στα Χανιά, σαν ειδικευμένος Πνευμονολόγος. Παράλληλα, το ίδιο διάστημα πρόσφερε τις υπηρεσίες του στους «Γιατρούς του Κόσμου», συμμετέχοντας σε πολλές αποστολές της Οργάνωσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 

Κάντε Like το psixagogia.gr