«Το Θέατρο στο Ρέθυμνο τον 20ο αιώνα»

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Τρίτη 30.01.2024
έως Τρίτη 30.01.2024
Έχει Λήξει!
Ρέθυμνο   

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, στην αίθουσα της Περιηγητικής Λέσχης Ρεθύμνου έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση του νέου δίτομου βιβλίου της Δρ. Θεατρολογίας, Άννας Τζανιδάκη, με θέμα την πόλη και τη θεατρική δραστηριότητα που αναπτύχθηκε σε αυτή από το 1900 έως το 2000.
click here

Η πολύτιμη αυτή έρευνα κράτησε σχεδόν 10 χρόνια και αποτελεί τη μοναδική καταγραφή για την καλλιτεχνική και θεατρική ζωή του Ρεθύμνου, που ελάχιστες άλλες πόλεις έχουν στην Ελλάδα. Από τον Γυμναστικό Σύλλογο στις αρχές του αιώνα, τον Σύλλογο Κυριών και το Λύκειο Ελληνίδων στον θίασο του Σάββα Γενεράλη στον Μεσοπόλεμο, του πρώτου επαγγελματία ηθοποιού που έδρασε στο Ρέθυμνο, το θέατρο της ΕΠΟΝ και της ΕΕΝ, της Πνευματικής Εστίας, της Ερασιτεχνικής Σκηνής του Ωδείου, έως τα πιο κοντινά μας... τους θιάσους και τη δράση του Μανώλη Ζαχαράκη, του Πολιτιστικού Συλλόγου, του Θεατρικού Περίπλου, τις Θεατρικές Διαδρομές, τα Boudalia, τις ομάδες του Πανεπιστημίου και πολλά άλλα.

Η έρευνα βασίζεται στη διδακτορική διατριβή της Άννας Τζανιδάκη, η οποία βαθμολογήθηκε με Άριστα 10, δίνοντας της τον τίτλο της Διδακτόρισσας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Ώρα έναρξης: 19.00

στην Αίθουσα της Περιηγητικής Λέσχης Ρεθύμνου

(Αγ. Φραγκίσκου 2, είσοδος πλ. Μικρασιατών) 


Κάντε Like το psixagogia.gr