Οθέλλος/Πορνογραφία

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Δευτέρα 29.01.2024
έως Τρίτη 27.02.2024
Έχει Λήξει!
Αθήνα  Από 10€  

Μετά το Όπως πάει το ποτάμι και την Ψυχολογία Συριανού συζύγου: Χριστίνα, ο Γιάννης Λεοντάρης επιστρέφει στο Θέατρο Σταθμός με μία νέα προσέγγιση του σαιξπηρικού έργου Οθέλλος, που εστιάζει και αναδεικνύει έναν σημαντικό πυρήνα του: τις γυναικοκτονίες της Δυσδαιμόνας και της Αιμιλίας.
Με επίκεντρο τον Ιάγο, έναν «παπαράτσι» ο οποίος δεν διστάζει να κατασκευάσει μια «πόρνη», μέσα από διαστρεβλωμένες εικόνες της πραγματικότητας που πείθουν τον Οθέλλο για την απιστία της Δυσδαιμόνας και τον ωθούν στη δολοφονία της, η παράσταση ενώνει τις τελείες ανάμεσα στην πορνογραφία και την έμφυλη βία, ανάμεσα στο χθες και το σήμερα.
Υπό το πρίσμα του πορνογραφικού βλέμματος που κατακερματίζει και καταναλώνει το γυναικείο σώμα, ο Οθέλλος δεν είναι μια «τραγωδία ερωτικής ζήλιας», όπως συχνά χαρακτηρίζεται, αλλά μια ιστορία πατριαρχικής βίας.
Στο τέλος του έργου, η Δυσδαιμόνα και η Αιμιλία είναι νεκρές. Τις σκότωσαν γιατί τις αγαπούσαν; Οι θεατές, μάρτυρες όσων έγιναν και γίνονται, καλούνται να πάρουν θέση, έχοντας κατά νου ότι ο θύτης, ακόμα κι αν αιμορραγεί, δεν σκοτώνεται.  


Κάντε Like το psixagogia.gr