Παρουσιάζεται το βιβλίο του Γ.Καλογεράκη "Ιστορικές σελίδες από τη Βιάννο της κατοχής και της Αντίστασης"

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Σάββατο 10.02.2024
έως Σάββατο 10.02.2024
Έχει Λήξει!
Ηράκλειο   

Θα ακολουθήσει μια δεύτερη παρουσίαση τον Μάρτιο του 2024 στη Βιάννο

Το βιβλίο του Γεωργίου Α.Καλογεράκη με τίτλο "ΚΡΗΤΗ 1941-1945, Ιστορικές σελίδες από τη Βιάννο της κατοχής και της Αντίστασης (τόμος Γ΄)" παρουσιάζεται την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2023, στις 12 η ώρα το μεσημέρι, στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καλλέργη, στο Καστέλλι του δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Είναι ο τρίτος τόμος της σειράς, με τριάντα (30) άρθρα του Γεωργίου Καλογεράκη, που δημοσιεύτηκαν από τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 ως σήμερα και αφορούν την κατοχική ιστορία της Βιάννου. Η παρουσίαση θα γίνει στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καλλέργη, που βρίσκεται λίγο έξω από το Καστέλλι Πεδιάδος, στον δρόμο που οδηγεί στο χωριό Λαγού. Θα ακολουθήσει μια δεύτερη παρουσίαση τον Μάρτιο του 2024 στη Βιάννο.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο δικηγόρος κ. Γεώργιος Καρτσωνάκης, ο Συγγραμματέας του ΕΣΔΟΓΕ κ. Αριστομένης Συγγελάκης και ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καλλέργη Σίμωνας. Ο εκπαιδευτικός κ. Κώστας Καργάκης θα διαβάσει δυο δικά του ποιήματα με θέμα την κατοχή της Κρήτης από τα ναζιστικά και φασιστικά στρατεύματα και η παρουσίαση θα κλείσει με την αντιφώνηση του συγγραφέα κ. Γεωργίου Καλογεράκη. Τα βιβλία θα μοιραστούν δωρεάν στους παρευρισκόμενους, αφού εκδόθηκαν με τη συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης. 


Κάντε Like το psixagogia.gr