ΤΟ ΠΗΡΟΥΝΙ

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Δευτέρα 06.11.2023
έως Τρίτη 30.01.2024
Έχει Λήξει!
Αθήνα  15€  

Το νέο έργο του Χάρη Ρώμα, «Το Πηρούνι», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, είναι μια κατάμαυρη κωμωδία που καυτηριάζει τα κακώς κείμενα του νεοέλληνα. Της γενιάς του ΠΑΣΟΚ, της ευημερίας του ’80, της πατριαρχίας, του κιτς, της μίζας και της λαμογιάς. Της γενιάς πριν την οικονομική κρίση, πριν τον κορονοϊό, της γενιάς όμως που μας οδήγησε στο σήμερα.

Λίγα Λόγια για το έργο

Θεσσαλονίκη 1984. Η οικογένεια Παλιούρα, της γνωστής αλυσίδας γραφείων κηδειών «Ο Ουρανός», Αποστόλης και Ζαμπέτα, μαζί με την κόρη τους Φιόνα, και τη Ρουμάνα υπηρέτρια τους Μιλένα, ετοιμάζονται πυρετωδώς για να υποδεχτούν τον μέλλοντα γαμπρό τους Αλέξανδρο που καταφθάνει μαζί με τον πατέρα του, τον πρόξενο Αιμίλιο Δοξιάδη. Μια οικογένεια με τα χειρότερα χαρακτηριστικά του νεοέλληνα. Νεόπλουτοι, επιδειξιομανείς, κιτσάτοι, κουτοπόνηροι, ημιμαθείς, ρατσιστές, σεξιστές, άξεστοι, διψασμένοι για καταξίωση και κοινωνική αναγνώριση. Θαμπωμένοι από την κοινωνική θέση, το στάτους και την οικονομική κατάσταση των συμπεθέρων τους, το μόνο που επιθυμούν είναι να βολέψουν, δηλαδή να καλοπαντρέψουν την μοναχοκόρη τους.

Μέσα σε μια βραδιά που εξελίσσεται σε εφιάλτη, με εφαλτήριο το χιούμορ, αποκαλύπτονται σταδιακά μια σειρά από μυστικά και ψέματα, μια σειρά από μικρές τραγωδίες, που κορυφώνουν την πλοκή μέχρι το απροσδόκητο φινάλε.

*Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής (2ο Φεστιβάλ Περιφέρειας Αττικής)


 
Κάντε Like το psixagogia.gr