Στεύη Τσούτση Να θυμηθώ να (μη) φάω

Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Δευτέρα 02.10.2023
έως Κυριακή 31.12.2023
Έχει Λήξει!
Αθήνα   

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Νίκας το νέο βιβλίο της Στεύης Τσούτση με τίτλο: «Να θυμηθώ να μη φάω».
Πρόκειται για μια νουβέλα που αγγίζει ευαίσθητες #Αλήθειες_Γυναικών, θίγοντας μέσα από τις ηρωίδες θέματα επίκαιρα, όπως το body positivity, οι διατροφικές διαταραχές, η ανοχή σε τοξικές σχέσεις και η χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Στο «Να θυμηθώ να (μη) φάω» το ζητούμενο είναι ένα και σημαντικό:
«Θα με αγαπήσω. Κι ό,τι δεν μου αρέσει, θα το αλλάξω. Μπορώ».
Το έργο του εξωφύλλου ανήκει στην εικαστικό Κωνσταντίνα Βαλερά.

Από το οπισθόφυλλο:
Ένα κόκκινο κουτί και μία διαθήκη. Ανάμεσά τους καθρέφτες που μιλούν και όνειρα που διαμαρτύρονται.
Η Σμαραγδή πρέπει να θυμηθεί να ΜΗ φάει.
Η Καλλίστη πρέπει να θυμηθεί να φάει.
Η Δανάη ταλαντεύεται: να φάει ή να ΜΗ φάει;
Τρεις γυναίκες «τρώνε» τα συναισθήματά τους, καταπιεσμένες σε έναν κόσμο γεμάτο «μη», που τις κρίνει για την εικόνα τους. Αναζητούν το δικό τους προσωπικό «τέλειο» και τον τρόπο να είναι ευτυχισμένες. Το δικαιούνται.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Στεύη Τσούτση είναι συγγραφέας, επιμελήτρια εκδόσεων και μεταφράστρια. Από το 2020 είναι υπεύθυνη της ελληνικής πεζογραφίας των Εκδόσεων Νίκας.
Είναι απόφοιτος του MA Creative Writing του Oxford Brookes University και έχει παρακολουθήσει επιμορφώσεις Δημιουργικής Γραφής και Παιδαγωγικής στο ΕΚΠΑ και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Είναι Creative Writing Coach σε παιδιά κι ενήλικες σε εργαστήρια και σεμινάρια δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης. Είναι ιδιοκτήτρια και αρχισυντάκτρια του ηλεκτρονικού περιοδικού ewoman.gr, αρχισυντάκτρια του τετραμηνιαίου λογοτεχνικού περιοδικού ΒΟΤΡΥΣ και αρθρογραφεί σε διάφορους ιστότοπους και περιοδικά τέχνης και πολιτισμού.
Έχει μεταφράσει τη σειρά διηγημάτων του Edgar Allan Poe των Εκδόσεων Νίκας. Από αυτά, το «Ωγκύστ Ντυπέν: Τα εγκλήματα της οδού Μοργκ» διακρίθηκε στη Short List των Κρατικών Βραβείων Μετάφρασης το 2020.
Από τις Εκδόσεις Νίκας κυκλοφορούν: το παιδικό της βιβλίο «Το τραγούδι της Σεμέλης» (το οποίο έχει γίνει και παιδική θεατρική παράσταση από την ομάδα Μικρές Σβούρες) και η συλλογή διηγημάτων «Αόρατη πληγή».
Με αφορμή τις γυναίκες ηρωίδες των ιστοριών της, δημιουργήθηκαν οι #Αλήθειες_Γυναικών, μια δράση γυναικείας ενδυνάμωσης που ταξιδεύει από το 2021 σε Ελλάδα και Κύπρο.


 
Κάντε Like το psixagogia.gr