ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΕΟΝΤΗΣ “60 χρόνια μαζί”

Χώρος:Ωδείο Ηρώδου Αττικού ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διεύθυνση:Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη
Τηλέφωνο:2103241807
Πότε (Ημ/νίες) Τοποθεσία Τιμή
Από Τρίτη 26.09.2023
έως Τρίτη 26.09.2023
Έχει Λήξει!
Αθήνα  Κάτω Διάζωμα Διακεκριμένη Ζώνη: 70€ Ζώνη A: 60 € Ζώνη B: 50 € Ζώνη Γ: 35 € Άνω Διάζωμα Ζώνη Δ: 25 € Ζώνη Ε: 20 € Ζώνη ΣΤ: 15 € Ζώνη Ζ: 10 € Φοιτητές / άνω των 65 ετών Ζώνη Ε: €15 Ζώνη ΣΤ: €10 Άνεργοι με κάρτα ανεργίας Ζώνη Ε, ΣΤ: €10  

«Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο…»

Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 8.30 μμ.

Ερμηνεύουν
Μίλτος Πασχαλίδης - Γιάννης Κότσιρας
Κώστας Τριανταφυλλίδης - Ηρώ Σαΐα
Ιωάννα Φόρτη - Αγγελική Τουμπανάκη

Έκτακτη συμμετοχή: Maria del Mar Bonet
Φιλική συμμετοχή: Σταμάτης Κραουνάκης

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΧΟΡΩΔΙΕΣ AMBITUS ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΒΥΡΩΝΑ

Παρουσιάζει ο Σπύρος Παπαδόπουλος

Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης
Διεύθυνση Ορχήστρας: Χρήστος Λεοντής

Τον Μάρτιο του 1963, στο Θέατρο «Ακροπόλ», ο Μίκης Θεοδωράκης παρουσίασε τον Χρήστο Λεοντή και τον Μάνο Λοΐζο, στην παρθενική τους συναυλία, όπου για πρώτη φορά παρουσίαζαν, τη μουσική και τα τραγούδια τους στο κοινό. Τρεις μήνες αργότερα, ο Μάνος Χατζιδάκις, τον παρουσίασε στο θεατρόφιλο κοινό με ευχές και θερμά λόγια, στη «Μαγική Πόλη», την παράσταση που ανέβασε με τον Μίκη Θεοδωράκη στο θέατρο «Παρκ».

Ήταν το βάπτισμα του συνθέτη Χρήστου Λεοντή στον μαγικό χώρο της μουσικής.

Φέτος κλείνουν 60 χρόνια σ' αυτό το ταξίδι.

Αυτή η συγκυρία, δίνει την ευκαιρία στον Χρήστο Λεοντή να ξαναβρεθεί και να συνταξιδέψει πάλι μαζί σας, με μια μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο, στις 26 Σεπτεμβρίου, σε μια παράσταση που θα ανατρέξει σε μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές αυτής της εξηντάχρονης πορείας.

O Xρήστος Λεοντής γράφει:

«Αυτή η συγκυρία, μου δίνει την ευκαιρία να ξαναβρεθώ και να συνταξιδέψω πάλι με σάς, το φιλόμουσο κοινό , σ' αυτό το υπέροχο ταξίδι, με γεμάτο το δισάκι της ζωής στην πλάτη.

Στην 60χρονη αυτή πορεία οι εμπειρίες ήταν πολλές. Μου έδωσαν στη μετουσίωσή τους, τραγούδια λυρικά, ερωτικά, χορευτικά, στοχαστικά κλπ.. Μ' αυτά, μαζί ονειρευτήκαμε, αγαπήσαμε, αγωνιστήκαμε… Μαζί πορευτήκαμε αναζητώντας την ομορφιά, και την ελπίδα… Ένα μεγάλο μέρος απ' αυτά τα τραγούδια γράφτηκαν και για το θέατρο, αυτόν το μεγάλο μου έρωτα. Είχα τη μεγάλη τύχη να αφιερώσω μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς μου σ' αυτό, που μου έδωσε την ευκαιρία να συνεργαστώ με σπουδαίες προσωπικότητες της τέχνης, αλλά και να πατήσω πάνω σε ποιητικά κείμενα προερχόμενα απ' αυτό. Τα τραγούδια που θα σας παρουσιάσω, με τους υπέροχους συνεργάτες μου, μουσικούς, τραγουδιστές και φίλους από το Θέατρο, συμπεριλαμβάνονται είτε σε «κύκλους» τραγουδιών, είτε προέρχονται από το θέατρο. Μερικοί απ' αυτούς: «Καταχνιά», «Καπνισμένο Τσουκάλι», «Πρωινό Άστρο», «Αχ! Ερωτα» και από τις παραστάσεις «Χελιδών Ηδομένη», Καντάτα Ελευθερίας», «Έρωτας Αρχάγγελος», «Φλόγα που Καίει» αλλά και ακυκλοφόρητα…

Είναι για μένα η πιο τιμητική και συγκινητική στιγμή, η ανταπόκριση στην πρόσκλησή μου, ΜΑΖΙ να συνεορτάσουμε την επέτειο αυτή, για τα 60 χρόνια της μουσικής μου δραστηριότητας, και σας ευχαριστώ γι' αυτό»

Συμμετέχουν οι χορωδίες AMBITUS (διδασκαλία Κατερίνα Βασιλικού) και των Δήμων Κηφισιάς & Βύρωνα (διδασκαλία Θανάσης Αρβανίτης).

Ηχοληψία: Γιάννης Παπαδόπουλος
Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης
Παραγωγή: Cricos

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ» για την ενίσχυση των σκοπών του.

Συμμετέχουν οι μουσικοί

Νεοκλής Νεοφυτίδης, πιάνο
Μανόλης Ανδρουλιδάκης, κιθάρα
Αντώνης Παπαγγελής, κιθάρα
Παντελής Ντζιάλας, κιθάρα
Γιάννης Σινάνης, μπουζούκι
Βαγγέλης Ζαρμπούτης, μπουζούκι
Νίκος Παπαναστασίου, ακορντεόν
Μάνος Αβαράκης, φυσαρμόνικα
Θύμιος Παπαδόπουλος, πνευστά
Μιχάλης Πορφύρης, βιολοντσέλο
Μίμης Ντούτσουλης, μπάσο
Γρηγόρης Συντρίδης, ντραμς 


Κάντε Like το psixagogia.gr

Ωδείο Ηρώδου Αττικού - Δείτε επίσης